Kayyûm-i Cihân Muhammed Seyfullah Kimdir? Eserleri ve Hayatı

Evliyanın ünlü şahsiyetlerinin olan Kayyûm-i Cihân Muhammed Seyfullah Hazretleri İam Rabbani Hazretlerinin de torunlarından birisidir. 1743 seneside dünyaya gelen Kayyûm-i Cihân Muhammed Seyfullah 1797 senesinde de vefat etmiştir. Babası tarafından rivayet edilen şu hadise kayda değer niteliktedir. Kendisinin dilinden: Kayyûm-i Cihân Muhammed Seyfullah doğmadan bir gün evvel rüyamda Peygamber Efendimiz’i gördüm. Kendisini rüyamda ziyaret ettiğim esnada beni bir erkek evlat ile müjdeledi ve oğlumun Allah-ü Teâla’nın sevgili kullarından birisi olacağını söyledi. Kendisi ecdadının ve dedelerinin nisbetine varis olacaktır. Onun gelişi ile âlem nurla dolacak, sen de Ona benim ismimden koy şeklinde nasihatte bulundu. Bu rüyadan sonra uyanıp abdest aldım ve sabah namazını eda etmek için dergâha gittim.

Kayyûm-i Cihân Muhammed Seyfullah’ın Doğumu

Babası dergâhta namaz kıldıktan sonra mukabele okunması esnasında birden bire gözünün önüne Kabe geldi. Bu esnada Kayyûm-i Cihân Muhammed Seyfullah’ın doğumu müjdesini aldı. Yeni doğmuş bebeğin kulağına ezan okunduktan sonra yanındakilerin duyacağı şekilde tekbir getirdiğine şahit oldular. Bu durumu babasına anlattıklarında bu çocuğa hizmet etmeleri gerektiğini beyan etmiş, bu çocuğun insanlığı ışık tutup, İslam dinine önemli hizmetleri olacağını söylemiştir.  Yine babasının ifade ettiğine göre bu bebek normal bebekler gibi ağlamazdı. İlk önce 3 kere Allah der ondan sonra ağlamaya başlardı. Babası O’nda öyle haller görüyorum ki Onda olan halleri kimse bilmiyor şeklinde teveccühte bulunuyordu. Babası Kayyûm-i Cihân Muhammed Seyfullah’ın yetişmesi için büyük emek sarf etti. Onun müceddidi yoluna mazhar olması için her türlü gayreti göstermiştir.

Kayyûm-i Cihân Muhammed Seyfullah’ın İlmi

Muhammed Seyfullah’ın İlmi her şeyden önce babasından aldığı feyz dolu ilim ile başlamıştır. Kendisinin ifadesi ile babasının küçük yaşta kendisine vermeye çalıştığı ilim sayesinde büyük feyz aldığını ifade eder. Çünkü babamın feyzi büyük küçük, genç yaşlı, hatta ölülere bile ulaşıyordu. Kendisi benimle çok şefkatli ve dikkat içerisinde ilgilenirdi. Bana karşı çok teveccüh sahibi idi. Bana verdiği eğitimin yanında yüksek müjde ve işaretler de verdi. Babamın bana karşı beslemiş olduğu teveccühü ifade ettiğine sahip olanlar zamanı geldiğinde babamın haklılığını görmüşlerdir.

Muhammed Seyfullah’ın Üstün Meziyetleri

Muhammed Seyfullah’ın üstün meziyetleri çocuk yaşta kendini göstermeye başlamıştır. Muhammed Seyfullah’ın henüz çocuk yaşta yaşadığı hadiseleri söyle anlatır. Çocukluğumda çok değişik haller görürdüm. Büyüklerin ruhları ve cinler âleminden salih kimseler bana görünürlerdi. Çocukluk dönemimde akranım olan bir grup çocuk ile Lahor vilayetine gitmiştik. O dönemde bu şehre civar bölgelerden gayri müslimler gelip yerleşmişti. Ben bu şehirde bir muz ağacına çıkmış muz topluyordum. Topladığım muzları da ağacın altında beni bekleyen çocuklara atıyordum. Gayri Müslimlerin geldiğini gören çocuklar kaçmaya başladı. Ben de kendilerine kaçmamalarını, attığım mutları toplamaya devam etmelerini söyledim. Bu esnada ağacın altında başka çocukların beklediğini gördüm. Bu çocukların ağzından ateş çıkıyordu. Neden ağızlarından ateş çıktığını onlara sordum. Bana biz cinler âleminden geliyoruz, seni düşman güçlerine karşı korumak için görevlendirildik dediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir