Nurettin YILDIZ Kimdir? Eserleri ve Hayatı

1960 senesinde Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya gelen Nurettin YILDIZ henüz sekiz yaşında iken Kuran’ı ezberlemiş ve hafızlığını tamamlamıştır. Bu kapsamda eğitimini babası Hilmi YILDIZ Hocanın yanında almıştır. Aynı zamanda temel dini eğitimini de babasının yanında almıştır. Sonrasında ailesi ile birlikte İstanbul’a taşınan Nurettin YILDIZ İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesinde okumuştur. İmam hatip okulunda eğitim aldığı sıralarda çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yazmaya başlamıştır. Bu kapsamda aynı zamanda tercüme haberleri de kaleme almıştır. Bu esnada kürsü eğitimi üzerine de şahsi gelişimini sürdürmüştür. Henüz öğrencilik yılları esnasında Akıncılar Teşkilatı ve Milli Türk Talebe Birliği vakıflarında aktif görevler üstlenmiştir. Lise öğrenimini tamamlamayı müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanmış ve burada 1 yıl eğitime devam etmiştir. 1 yılın sonunda okulunu bırakarak Mekke Ümmü’l Qura Üniversitesi’ne geçiş yaparak yükseköğrenimini burada devam ettirme kararı almıştır.

Nurettin YILDIZ’ın Eğitim Hayatı

Nurettin YILDIZ’ın eğitim hayatı yukarıda adı geçen üniversitede devam etmiştir. Burada yükseköğrenim aldığı süreçte Mekke’de bulunan tanımış hadis hocalarından çeşitli alanlarda dersler almış ve kendilerinden icazet almıştır. Söz konusu bölgenin tanınmış âlimlerinden Abdulfettah Ebu Gudde ve Hindistan’lı Ebu’l Hasen En’Nedvi ve Osmanlı soyundan gelen Mehmet Emin Saraç kendisinin icazet aldığı büyük şahsiyetlerdendir. Mekke’den İstanbul’a dönmeyi müteakip eğitim alanının yanında sivil toplum alanında da çeşitli faaliyetlere imza atmıştır. Din eğitimi ve hafızlık konularında çeşitli eğitim kurumlarında proje hocalığı yapmıştır. Bu esnada hadis ve din eğitimi konularında çeşitli eser çalışmalarına başlamış ve bu alanda tercümeler yayınlamıştır.

Nurettin YILDIZ’ın STK Çalışmaları

Nurettin YILDIZ’ın STK çalışmaları birçok faaliyet alanında icra edilmiştir. Hâlihazırda bu sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev almaktadır. En son Sosyal Doku Vakfı ve Sosyal Doku Derneğinde aktif faaliyet yürütmekte ve çeşitli çalışmalara katılmaktadır. İrşad ve tebliğ faaliyetlerine yönelik, evlilik, gençlerin bilinçlendirilmesi, İslami yaşayış alanlarında birçok konferans ve seminer vermiş, hâlihazırda bu tür faaliyetlere devam etmektedir. Hüküm, ElifElif, Altınoluk, Reyhan ve Ribat dergilerinde sürekli yazılar kaleme alarak faaliyetlerini aktif olarak yürütmektedir. Günümüzde faaliyetlerini Sosyal Doku Vakfı çatısı altında sürdüren Nurettin YILDIZ evli olup 4 tane çocuğa sahiptir. Kendisi Dünya Âlimler Birliği’nin üyesi olup, Türkiye Âlimler Birliği vakfının da kurucusudur. Eğitim dönemlerinde sürekli olarak Sosyal Doku Vakfı bünyesinde dini sohbetlerini sürdürmektedir.

Nurettin YILDIZ’ın Eserleri

Nurettin YILDIZ hayatı boyunca birçok eser kaleme almıştır. Dini hususlarla ilgili sorulan sorulara yönelik verdiği cevaplar sosyal medya ve resmi internet sitesi vasıtasıyla halkın ulaşımına açıktır. Bu kapsamda Nurettin YILDIZ’ın eserleri faaliyet alanına göre sayısal olarak aşağıda belirtilmiştir.

  • 35 adet özgün eser
  • 3 adet komisyon
  • 7 adet tercüme
  • Hâlihazırda 4 eser üzerine de çalışmalarını sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir