Thomas Bauer Kimdir? Eserleri ve Hayatı

Thomas Bauer, Asıl Adı Jürgen Bauer şeklinde olup 27 Eylül 1961 yılında Nürnberg’de dünyaya gelmiştir. Bauer, Arap dili ve edebiyatı alanında, ayrıca İslam alanlarında uzmanlaşmış bir bilim insanıdır. Alman Jürgen, 2000 yılından itibaren; Münster Vestfalya Wilhelm Üniversitesi’nde de profesörlük görevi yapmaktadır. Çalışmaları sonucunda; 2013 yılında, Gottfried Wilphelm Leibniz Ödülü ve  2018 yılında da Tractacus Ödülü almıştır. Jürgen, birden farklı dilde de kitap yazmıştır. Almanca, Türkçe ve İngilizce dillerinde olmak üzere, üç farklı dilde kitapları mevcuttur. Türkçe eseri, İslam inancı üzerine, kendi görüşü ve yorumlamaları ile bir tarihi okuma içeriğini kapsamaktadır.

Thomas Bauer Eserleri

Thomas Bauer, Alman bilim adamıdır. Günümüzde halen Almanya’da üniversitede profesörlük görevine devam etmektedir. Aynı zamanda, araştırmalarını ve çalışmalarını çeşitli kitaplarına aktarmıştır. Eserleri birden farklı dile çevrilen Jürgen’in; Türkçe ve İngilizce dillerine çevrilmiş eserleri mevcuttur. Aynı zamanda ana dili Almanca dilinde birden fazla eseri vardır.

Thomas Bauer eserleri genel olarak şöyledir:

  • Türkçe kitabı: Müphemlik Kültürü ve İslam, Farklı Bir İslam Tarihi Okuması/ Çeviren: Tanıl Bora’dır. 2019 yılında yayımlanmıştır.
  • İngilizce: Angelika Neuwirth ile beraber; Ghazal as world literature. Ergon, Würzburg; Teil 1: Transformations of a literary genre, 2005 yılında yayımlanmıştır.
  • Teil 2: From a literary genre to a great tradition. 2006 yılında yayına çıkmıştır.

Thomas Bauer Almanca eserleri şöyledir:

  • Das Pflanzenbuch des Abu Ḥanīfa ad-Dınawarı; Harrassowitz, Wiesbaden 1988 yılında yayımlanmış eseridir.
  • Altarabische Dichtkunst/ Harrassowitz, Wiesbaden 1989 yılında yayımlanan kitabıdır.
  • Liebe und Liebesdichtung in der arabischen Welt des 9. und 10. Jahrhunderts/ Harrassowitz, Wiesbaden 1998 yılında yayımlanmıştır.
  • Alltagsleben und materielle Kultur in der arabischen Sprache und Literatur/ Harrassowitz, Wiesbaden 2005 yılında yayımlanan Almanca kitabıdır.
  • Die Kultur der Ambiguität. Eine andere Geschichte des Islams. Verlag der Weltreligionen, Berlin 2011 yılında.
  • Die Vereindeutigung der Welt. Über den Verlust an Mehrdeutigkeit und Vielfalt. Reclam, Ditzingen 2018 yılında, yayına çıkmıştır.
  • Warum es kein islamisches Mittelalter gab. Das Erbe der Antike und der Orient/ Beck, München 2018 yılında yayımlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir