Birçok kişi anılarını, sevdiklerinin isimlerini, sevdikleri nesneleri vb. Birçok şey vücutlarına dövme yaptırmaktadır. Dövme iğne darbeleri ve mürekkep ile vücuda işlenerek yapılmaktadır. Vücuda iğne darbeleri ile mürekkep işlenmesi aslında vücuda çok zararlı bir işlemdir. Aynı zaman da dinimizce dövme yaptırmak uygun görülmemektedir. Peki dövme yaptırmak günah mıdır? Bu soru birçok kişi tarafından merak edilen sorulardan biridir. Dövme yaptırmak İslam dinin de caiz olmamaktadır. Derinin üstüne delikler açılarak mürekkep enjekte edilmesi uzun yıllardan beri devam etmektedir. Bu işleme de cahiliye adeti adı verilmiştir. Dövme yaptırmak vücuda çok zararlı bir işlemdir. Sağlıklı olmadığı gibi İslamiyet dininde de uygun görülmemektedir ve günahtır. Görünümü güzelleştirmek, değiştirmek için yapılan şeyler dinen yasaklanmıştır ve günah olduğu kuran-ı kerimde de belirtilmiştir. Görünümü güzelleştirmek için yapılan işlemlere fıtratı bozmak denmektedir. Bu işlemler: dövme yaptırmak, estetik veya dolgu yaptırmak vb. İşlemler fıtratı bozmaktadır ve caiz değildir.
Geçici Dövme Yaptırmak Günah Mı?
Dövme uzun yıllardan beri insan yaşamında bulunmaktadır. Çok uzun yıllar önce insanlar ilkel yollarla dövme yapmaktaydılar. Şimdiler de ise stüdyolar da son teknoloji ile yapılmaktadır. Geçici ve kalıcı olmak iki dövme çeşitti bulunmaktadır. Geçici dövmeyle kalıcı dövmenin farkı, kalıcı dövme deriye işlenirken geçici dövme ise deri üzerine geçici bir süreliğine yapılmasıdır. Geçici dövme kalma süresi kişiye bağlıdır. Kişi dövme yaptığı bölgesini iyi korursa 1 ay gibi süre kalıcı olur. Eğer dikkat etmezse 2 hafta gibi bir süre de silinebilir. Kalıcı dövme dinimiz de deriye işlendiği için caiz değildir. Fakat geçici dövme deriye işlenmemektedir. Bu yüzden de birçok kişi geçici dövme yaptırmak günah mı sorusunun cevabını aramaktadırlar. Kalıcı dövmeler deriye işlendiği için deri üstü yıkanabilmektedir. Bu durumda da gusül yani boy abdesti kabul olmaktadır. Fakat geçici dövmeler deri üstüne yapıldığı için boy abdestini engellemektedir. Bu durumda da geçici dövme caiz olmamaktadır. Dinimizce dövme yasaklanmış bir işlemdir. Dövmesi bulunan kişiler dövmelerinin yok ettirmeleri gerekmektedir. Ayrıca Allahtan da af dilemeleri gerekmektedir.
Dövme Yaptırmak Abdeste Engel Mi?
Dinimiz de abdest çok önemli bir ibadettir. Müslüman bir insanın daima gusül abdesti alması gerekmektedir. Abdeste engel olan bazı durumlar bulunmaktadır. Bu durumlar oje vb. Gibi durumlardır. Birçok kişi dövme yaptırmak abdeste engel mi sorusunun cevabını merak etmektedir. Dövme yaptırmak İslam dininde caiz olmadığı gibi de haramdır. Dövme yaptırmak vücutta bulunmayan bir şeyi iğne ile vücuda kazıyarak yapılması işlemidir. Yapılan bu işlem vücutta hayat boyu kalmaktadır. Bu işlem çok zararlı olduğu gibi dinimizde de yasaklı bir durumdur. Ayrıca vücudun fıtratını değiştirildiği için dövme yaptırmak haram olduğu bilinmektedir. Dövme işlemi derinin üstüne değil de derinin içine yapılan bir işlemdir. Bu yüzden dövme olması abdeste engel olmamaktadır. Dövme yaptıran kişiler pişman olurlar ise bulunan dövmelerini silme işlemi yaptırabilir. Dövmelerini sildirdikten sonra Allahtan af dilemeleri gerekmektedir.
Dövme Yaptırmak Günah Mı? (Hadis)
Dövme yaptıran kişiler harama girmektedirler. Bunun sonucunu ise ahiret hayatı boyunca ödeyeceklerdir. Dövme yaptırmayla ilgili birçok hadis bulunmaktadır. Dövme yaptırmak günah mı (hadis) cevabı çok merak edilmektedir. Dövme yaptırmakla ilgili bazı hadisler şunlardır;
1.Dövmeyi yapan ve yaptıranların Allah`ın rahmetinden uzak olacaklarını bildirmiştir.
- Peruk takan ve taktırana, dövme yapan ve yaptırana Allah lanet etsin.
- Dövme yapan ve yaptırmak isteyen kadınlara Allah lanet etsin.