Evlenmek İçin Okunacak Dualar, Sureler Nelerdir?

Özelik ile evlilik yaşına gelen ve yaşlarının geçtiğine inanan kişiler çareyi her zaman dinde ararlar. Bu yüzden de Evlenmek için okunacak dualar, sureler en merak edilen konulardan bir tanesi olur.  Bu anlarda kimse uzun uğraşlar zorunda kalmasın diye merak edilen tüm detayları sizler için derledik. Sizler de eğer Evlenmek için okunacak dualar, sureler hangileri diye merak ediyorsanız sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazıyı en baştan sonuna kadar okumanız yeterli olacak.

Evlenmek İçin Okunacak Sure: Taha Suresi Konusu Nedir?

Taha suresi konusu olarak; ‘’Hz. Peygamber’in mâneviyatını yükselten ve Allah’ın kudretine dikkat çeken ifadelerle başlanmış, ardından Hz. Mûsâ’nın Firavun’la mücadelesine, Cenâb-ı Hakk’ın İsrâiloğulları’na lutfettiği nimetlere ve onların hatalı tutumlarına geniş bir biçimde yer verilmiştir. Daha sonra Hz. Âdem’in yaratılışına ve şeytanın onları kandırıp cennetten çıkmalarına sebep oluşuna değinilmiş, inkârcıların karşılaşacakları âkıbet hatırlatılmış ve ebedî mutluluğun Allah’a saygıda kusur etmekten sakınanların olacağı belirtilmiştir.’’ İfade eder.

Taha Suresi Tefsir

Taha suresi tefsir bakılacak olursa; ‘’Müfessirler arasında, bu sûrenin ilk âyetini oluşturan ve “tâ-hâ” şeklinde okunan iki harfin mahiyeti ve anlamı hususunda iki yorum vardır. a) Bunlar bazı sûrelerin başında yer alan ve teker teker okunduğu için “hurûf-i mukattaa” diye adlandırılan harflerdendir (bu konuda bilgi için bk. Bakara 2/1). b) Bunlar ayrı iki harf değil, anlamı olan bir kelimedir. Bu eğilim içinde kuvvetli bulunan görüşe göre bu kelime Arapça’nın bazı lehçelerinde “ey kişi, ey insan!” mânasına gelmektedir. Bu görüşün sahipleri, İslâm öncesi Arap şiirinden bu anlamdaki kullanımı gösteren örnekleri zikrederler. Ayrıca bu kelimenin Allah’ın isimlerinden biri olduğu ve bu âyette o isme yemin edildiği görüşü de ileri sürülmüştür (bk. Taberî, XVI, 135-137; İbn Âşûr, XVI, 182-183).’’ Anlamlarına gelir.

Tâhâ Suresi’nin Fazilet ve Esrarı Nedir?

Taha suresi fazileti incelenecek olduğu zaman; Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim Taha Suresini okumaya devam ederse, Kıyamet günü muhacir ve ensarın sevabı verilir.” (1)

Tâhâ Suresi’nin Sırları Hakkında Rivayetler Nelerdir?

Taha suresi sırları bakılacak olduğu zaman; Her kim bu sureyi 21 kere okursa, bekarsa kısmeti açılır.

Her kim sözlerinin anlaşılmasını, dili peltekse peltekliğinin gitmesini, göğsünün genişlemesini ve imtihan sırasında başarıluı olmak isterse, Taha Suresinin 25-28. ayetlerini çokça okusun. (ki bu ayetler Musa (a.s.)’în Allah’u Teala’ya (c.c.) yaptığı Duadır.)

Bir türlü evlenmeye yanaşmayan veya evlenemeyen (kısmeti kapalı) çocuğunun evlenip hayırlı bir yuva kurmasını isteyen anne ve baba, evlenmesini istediği çocuğunun üzerine, Taha suresinin ilk 12 ayetini 21 kere okuyup üflerse, Allah’u Teala’nın izni ile en kısa zamanda evlenip hayırlı bir yuva kurar.

Siğil, çıban, sedef vb. gibi cilt rahatsızlıklarına karşı Taha suresinin 105-107 ayetleri bir kağıda yazılıp içinde menekşe yağı olan bir kabın içinde bekletir ve o cildin üzerine bu ayetler okunarak sürülürse, Allah’ın izni ile şifa olur.

Hayırlı Evlilik İçin Dua

Hayırlı evlilik için dua sırasında yatsı namazının hemen ardından boy abdesti alınarak sırası ile bunlar uygulanır. 6 rekat namaz kılınız. Ardından Allaha hamd ediniz ve Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed dedikten sonra

7 defa

“Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut’imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî.” okunur.
Ardından Taha süresinin ilk 12 ayetini 21 defa okunur ve tekrar Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed dedikten sonra dilek söylenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir