İslam Dini Ahireti Mi Tercih Etmektir?

Müslümanlığı gerçekten benimseyen kişiler, dünya hayatının geçici olduğunu fark etmiş ve ahiret hayatı için çalışan kişilerdir. İslam dini ahireti tercih etmektir. Kişiler İslamiyet’i tercih ederek ahiret hayatları için çaba gösterirler.

Gerçekten Müslüman olan kişiler dünyadaki yaşamın gerçek yüzünü görmüş ve geçiciliğini kabul etmiş insanlardır. Asıl gerçek olanın ahiret yaşamı olduğunu düşünür ve orada baki olacak hakikati kabullenirler. Ahiret için çalışır ve hayatlarına ona göre bir yön verirler.

İslamiyet’i gerçekten kabul eden kişiler dünyadaki yaşamlarına ibadet ederek devam ederler. Bu Müslümanlar ahirete karşı, dünyadan daha fazla bir sevgi beslerler.

Ölümden sonraki yaşamın varlığına ve Allah’ın karşısında sorgulanacağına, sonsuza kadar cennet ve cehennemde yaşamın süreceğine inanan Müslümanlar; ahiret için ibadet ederler.

Ahireti Tercih Etmenin Anlamı Nedir? Nasıl Yapılabilir?

Ahireti tercih etmek bir Müslüman için oldukça önemli bir adımdır. Müslümanların ahireti tercih etmenin ne anlama geldiğini bilmesi gereklidir. Ahireti tercih etmek, her an ölebilecekmiş gibi yaşamak ve bu dünyanın her an sonlanabileceğini bilmektir. Ölüm bütün fani varlıklar için bir sondur. İnsanlar bunun farkına varmalı ve ölmeden Rabbine kulluk etmelidir. Son Peygambere indirilen kitaba uyarak hayata yön verilmeli ve insan kendisini ahirete hazırlamalıdır.

İslamiyet bütün dinlerden daha üstte tutulmalı ve Allah aşkı ile yaşam sürülmelidir. Kur’an’da geçen sureler içerisinde bu dünyanın bir eğlence hayatı olduğu açıkça ifade edilmektedir. Kişilerin ahiret hayatındaki kazançları, dünya hayatında biriktirdiklerine bağlıdır. İnsanoğlu dünyadaki yaşamına da değer vermeli ve iyi bir insan olmaya çalışmalıdır. Bu dünya bir sınavdır ve insanlar bu dünya üzerinde hakkı ile hayatını devam ettirmelidir.

Müslümanlık diğer dinler gibi değildir. Diğer dinlerde ibadet etmek için kişilerin kendilerini soyutlaması gerekebilir. Ancak Müslümanlar yaşamlarına devam etmeli ve yaşamları arasında ibadet etmelidir. Müslümanlar evlenmeli, çocuk sahibi olmalı ve çalışmalıdır. Müslüman çocuklar yetiştirmek de dünya hayatında Allah için yapılabilecek bir şeydir. İnsanların bu dünya içerisinde yaptıkları ahiret hayatlarını belirleyecektir.

Ahiret hayatı

Müslümanlar içerisinde ahireti tercih edenler, bu dünyanın geçici olduğunu kabul ederler. Bu dünya yalnızca ahiret için bir hazırlıktır. Bu sebeple kişiler, ahirete hazırlanırken en doğru şekilde ve keyifle hazırlanacaktır. İnsanların tek amacı dünya değil, ahiret hayatı da olmalıdır. Dünya için yapılan davranışların asıl amacı da ahiret için olmalıdır. Ahiret hayatı için çaba gösteren insanlar, yaşadıkları dünyayı da unutmamalıdır.

İslamiyet Müslümanların hem dünya hem de ahiret hayatında mutlu olmasını amaçlar. Kur’an’da da insanların her iki dünyada da mutlu olması gerektiği ifade edilmiştir. Dünya hayatını yaşarken insanlar ibadetlerini de ihmal etmemelidir. Yapılan ibadetler de dünya hayatı içerisinde yer almaktadır.

Ahiret Hayatının Önemi

Bütün ibadetler kulların Rab’larının rızasını kazanması için oldukça önemlidir. Dünya üzerinde ibadet eden kullar ahiret hayatındaki yerlerini de şimdiden hazırlarlar. Müslümanların yapmaları gereken ibadetler arasında hac, zekat, oruç, namaz gibi asıl olanlar vardır. Her Müslümanın bu ibadetleri yerine getirmesi gereklidir. Ancak kulların bu ibadetler dışında yerine getirmesi gereken bazı ibadetleri de bulunmaktadır. Kumar, zina ve rüşvet gibi kötülüklerden uzak durulması gereklidir. Ayrıca hiçbir Müslüman yalan söylememeli, dedikodu yapmamalı ve faiz yememelidir. Eğitime ve bilime önem vermek de ibadetler arasında yer almaktadır. İslam kişiyi tamamen daha iyi bir hale getirmeyi amaçlayan bir dindir. İslamiyet’e inanan kişiler hem ahirete hem de dünya hayatına çalışmış olurlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir