İslam’ın Son Peygamberi Hz. Muhammed Kimdir?

İslam’ın son peygamberi Hz. Muhammed, Allah’ın imtihan edilmiş kavmi arasından seçilen bir kulu peygamber atadı ve onun aracılığıyla halkı emirlerinden haberdar etti. Peygamber, Allah ile insan arasında elçi ve aracıdır. Bu şekilde Cenab-ı Hak, insanlara dinî kanunlarını bildirmektedir. İslam’ın son peygamberi Hz. Muhammed’dir. Allah kıyametten önce peygamberimizi tüm insanların peygamberi olarak belirlemiş ve onunla dinini tamamlamıştır.

Hz. Muhammed (as) ‘ın ilk karısı Hz. Hatice bizim annemizdir. Sevgili Peygamberimiz Mekke’de ilk evlendiğinde henüz 25 yaşındaydı. Annemiz Hatice 40 yaşında. Kasım ayında Zeynep, Rukıyye, Ümmü Gülsüm, Fatıma ve Abdullah’ Hz.Muhammed (as) ile annemiz Hatice’nin evliliğinde doğdu; İbrahim, Hazret-i Mariye ile olan ilişkisi nedeniyle dünyaya geldi. Peygamberimizin özel yönlerinden biri de aile hayatı ve evliliktir. Evlenmesinin pek çok sebebi ve hikmeti var. Peygamberimizin diğer eşleri; Sevde Binti Zema, Ayşe, Zeynep Binti Huzeyme, Meymûne Binti Haris, Hafsa Binti Ömer, Zeynep Binti Cahş, Safiye Binti Huyey, Cüveyriye Binti Haris, Ümmü Seleme ve Ümmü Habî annelerimizdir.

İslam’da Hz. Muhammed

Yüce Allah, Âdem peygamberden başlayarak, bu makamı Muhammed’le tamamlamış ve son emrini halka tebliğ ederek dinini son ve en mükemmel din haline getirmiştir. İslam dininin son kitabı olan “Kuran” ı 23 yıl içinde peygamberlerimize ileterek tamamladı.

Dininin son peygamberi Hz’in Kuran’a inanması gerektiğini söyledi. Onlardan Muhammed’i son peygamber ve son lider olarak tanımalarını istedi ve karşılığında cennette sonsuz yaşama sahip olacaklarını bildirdi.

İslam’ın son peygamberi Hz.  Muhammed herkese peygamber olarak gönderildiği için hayatının her döneminin ve zamanının lideri olarak görülmelidir. Kıyamete kadar insanların son peygamberidir. Bu nedenle kişisel ve sosyal hayatta her zaman örnek olarak kullanılmalı ve rehber olarak kullanılmalıdır.

Hz. Muhammed (as) Önemi

Peygamberimiz Hz. Muhammed’de pek çok olumlu nitelik ve insani değer biriktirmiş, İslam’ın düzenine örnek olmuş, bu inancı sadelik, kararlılık, öngörü ve terk ile insanlığa iletmiştir.

  • Güneş gibi insanlara ışık yayar ve kendi yaşamına örnek olur.
  • O, insanlığın hata lideridir.
  • Yüce Allah onu seçip büyüttü.
  • Tüm insanlık için örnek bir yaşam sürdü.

O bir yetim, genç bir çoban, sadık bir eş ve şefkatli bir aile üyesi, dürüst bir iş adamı, güvenilir bir ortak, bir düşünür, insanlığa ilham veren bir güneştir.

O devlet lideri idi.  Sade bir yaşam sürüyor ve insanlığa örnek oluyor. Yaydığı dinin sosyal yaşam pratiğini kullanarak tam adalet ve başarı elde etti. O kadar mükemmel değilse Allah onu peygamberi olarak tüm insanlara göndermez idi.

Hz. Muhammed (s.a.v)

Bu kutsal ve asil görevi hak ettiği şekilde yerine getirdi ve yalnızca o Tanrı’nın son peygamberliğine ulaşabilirdi ve bunu yaptı. O çok büyük ve çok asildir.  Elbette büyüklüğü ve ihtişamı, Kuran’ın üzerine inmesinden ve son peygamber olarak seçilmesinden kaynaklanmaktadır. O büyük adamdan daha büyük. Bundan sonra ortaya çıkacak büyük insanlar onun yanında çok küçükler. Peygamberimiz lider değildir, tarihte yeri vardır, büyük işler başardı, tarih yazdı ve tarihteki yerini işgal etti. Evet, o insan olarak vefat etti. Ancak dün var, bugün var ve yarın var olacak. Kıyamete kadar liderimiz oldu.

Dünyanın geldiği şu anda, onun liderliğine ve rehberliğine giderek daha fazla ihtiyacımız var. İnsanlığın çaresizce bir kurtarıcıya ve yıkıcı bir liderliğe ihtiyacı var. Çünkü insanlık büyük bir kriz ve büyük bir çöküş içinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir