İslam’a Göre Her Gün Anneler Günü Müdür?

İslam, tüm canlılara sevgi ve şefkat vaaz eder. İslam’da annenin ilişkisi ve tüm canlılar, Allah’ın eserleri olduğu için sevgiye ve şefkate layıktır. Bu açıdan bakıldığında, inanan olsun ya da olmasın, herkese sevgi gösterilmelidir. İslam’da dinimiz annelere olan sevgisi ve ilgisi çok daha fazladır.

Allah’a ibadet ettikten sonra cennetin kapısını açmanın amellerinden biri de anneye saygı ve armağandır.

Kuran okurken Cenab-ı Hakk’ın annelere çok önem vermesi ve ciddiye alınması gerektiği anlaşılabilir. Peygamberlerimizin hadislerinde annelere değer verilmesi ve anne sevgisinin efendimizin dili ile adeta yüceltilmesi anlaşılır bir durumdur.

Hadislerde Anne Sevgisi

Peygamberimiz yetim olarak büyümüş ve anne sevgisinin bir iman ve ahlak görevi olduğunu öğretmiş ve göstermiştir. Rabbimiz: “Anneden sonra en çok yardım ve ilgiyi hak eden babadır” dedi.

Sahabe anne babaya ne yapacaklarını sorunca Peygamberimiz şu cevabı verdi. “Annen ve baban senin cennetin ve cehennemin. dedi. Anneye olan sevgi ve ilgi sonsuz bir mutluluk anıdır. Bu nedenle efendimiz müminlere müjde verir.

Annenin Ayağını Öpmek

Annelerine duydukları sevgi ve saygının daha sonraki yaşamlarında mutluluk sebebi olduğunu anlamayanlar içini çekti. Anne-babasından bir veya ikisinin yanında olup sevgi, saygı ve sempati göstermeyenler serbest bırakılmalıdır denilir.

İslam’da annelere küfredenler, direnen ve hürmeti yok edenler bilmeli ki, ciddi suçlar işliyorlar.

Büyük suçlar cehennemde işkencelere yol açacaktır diyor peygamberimiz. Efendimizin anneler hakkında sözlerinden biri de “Allah’a bir eş bağlamak, insanları öldürmek ve anne babaya ihanet etmektir insanları cehenneme götürür”.

Cenab-ı Hak insanların günahlarını ve yeminlerini bağışlar, ancak anne babasına ihanetini affetmez. Bu tür suçları işleyenleri ölümden önce mutlaka cezalandıracaktır.

Buradan anlaşılacağı gibi, bu hayatta anne babasına karşı suç işleyenlerin cezası bir sonraki hayatı geciktirmez ve bir şekilde bu hayata geri dönecektir. Tabii sadece bu değil, gelecekte de cezalandırılacak.

Bu nedenle anne baba sevgisinin çok önemli olduğu anlaşılmalıdır. Gerekli ilgi ve sempatiyi göstermenin ödülü çok büyük, ancak bu dünyada ve ötesinde işkence olacak.

İslam’da Anne Sevgisi

Dinimiz sadece annelere sevgi ve özen göstermeyi tavsiye etmekle kalmaz, onu dua gibi zorunlu bir görev olarak da tanımlar.

Dini inançlarımız o kadar büyük ki oğlumuzun ölümünden sonra ailesini terk etti ve oğlunun mal varlığının 1 / 6’sını miras aldı. İslam’da annelik ilişkileri çok önemlidir.

Anneler her zaman sevgiye ve ilgiye layıktır ve inananlar anne babalar için gerekli dikkati ve özeni göstermelidir. Dini inançlarımıza göre “Anneler Günü” terimi kapitalist düzenin bir alametidir ve yanlıştır. Dini inançlarımıza göre her gün bir anneler günü olmalıdır. Dini inançlarımıza göre yılın belirli bir gününe uyan bir gün Anneler Günü olamaz. En azını söylemek gerekirse, bu emperyalist düzenin getirdiği günlerden kaçınmak gerekmektedir. Anneler her zaman özel ilgimizi hak ediyor ve bunları yapmamamız bizim nankörlüğümüzdür.

İhtiyaçlarını (varsa) karşılamak ve devam eden ilgilerini sürdürmek için araştırma yapmak gerekir. Annenin dualarını kabul etmenin önemini bize bildirin ve annesinin duası olmayan insanların bu dünyayı terk etmesine izin vermeyin denilir. Her zaman heyecanlandıralım ve sevindirelim. Hediye almak istiyorsak, sadece Anneler Günü’nün altındaki gün hediyeleri kabul etmekle kalmayalım, aynı zamanda yılın her günü ve daha fazlasında hediyeleri onlara verelim.

Tabii anne ve babaya aynı ilgi ve ilgiyi tereddüt etmeden gösterelim.

Yüce Allah, tüm inananların ebeveynlerinin duası olmadan dünyayı terk etmelerine izin vermesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir