Müslüman Kadının Tesettürü Nasıl Olmalıdır?

Müslüman kadınların giyinmesinin temel konu başörtüsü sağlamasıdır. Bu, elleri ve yüzü hariç tüm vücudunu kapladığı ve açık tutulmadığı anlamına gelir. Elbisenin örtmeye uygun olması için altını açığa çıkarmayacak kadar kalın, özel kısmını örtecek kadar uzun olması gerekir. Bu nedenle altını göstermesi için ince ve şeffaf bir örtü ile örtülmesi imkansızdır. Bir kadının ve onunla evlenme potansiyeli olan nikah düşen bir karşı cinsin yanında erkeğin dikkatini çekeceğinden, giydiği kıyafetler ten rengini gösterecek kadar ince ise üstü örtülmeyeceği için giymelerine izin verilmez. Bu elbise, gömlek, etek ve çorap olabilir. Müslüman Kadının Tesettürü Nasıl Olmalıdır?

Müslüman Kadının Tesettürü Nasıl Olmalıdır?

Başörtüsünün dini anlamı sözlükte gizli anlamına gelir, yani kişinin uzuvlarını örtmesi gerekir, bu uzuvlar açılmaz ve herhangi bir yükümlülük olmaksızın bakılmaz.  İslam’ın eşsiz bir perde ve tavır anlayışı vardır. İslam’a göre insanların kıyafeti bedenini göstermek ve arzu uyandırmak değil, bedenini örtmek ve arzuyu azaltmaktır. Başörtüsü ile ilgili düzenlemeler arasında özellikle kadınlar Yüzyıllar boyunca, benzersiz bir peçe dizisi tanıtıldı. İslam alimleri tarafından kabul edilmiştir. Tesettür, esas olarak İslam kültüründe kadın giyiminin tanımında kullanılan bir tesettür kavramıdır. Günümüzde tesettür giyim, kadınlar için özgür bir seçim olabileceği gibi, kadınları özgür hayatlarından mahrum bırakmanın da bir tercihidir. Ev dışında sosyal hayata özgürce katılabilir, çalışabilir, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir ve yönetilen coğrafi alanda kullanabilirler. İslam hukukuna göre, kıyafetlerine ve kişilerarası ilişkilerine ilişkin kişisel tercihleri ​​etkilenebilir. Birçok mezhep, kapağın yerini ve şeklini (örneğin, şeffaf olup olmadığını) belirlemek için kesin talimatlar kullandı. Aralarında fikir birliği yok ve bazı âlimler İslam’da kadınların saçlarını örtmemesinin zorunlu olduğuna inanıyor. Ayrıca İslam hukukunda esir veya uzlaşmacı kadınların giyim kuralları, dini ve sosyal hakları ve sorumlulukları İslam hukukundaki özgür kadınlarınkinden tamamen farklıdır ve aynı şey erkekler için de geçerlidir.

Tesettür Moda İlişkisi

Başörtüsü ile moda arasındaki ilişki tartışmalı bir konudur. Bazı başörtülü kadınlar peçenin moda olmadığını söylese de diğerleri şöyle diyor: “Müslüman kadınlar elbette moda olmalı ama abartmayın! Diye düşünüyor … Kuran’da bu, özellikle kadınlar için mutlak bir süsleme yasağı değildir. Dekorasyon, özellikle kadın karakterinde bir duygudur. Doğayı ve doğal şeyleri tamamen yasaklamak imkansızdır. Kuran, kadının bu mahiyetine atıfta bulunmaktadır. Onu “zinnetler içerisinde biri olarak nitelendirdi, ancak tartışmada anlamını iyi açıklayamadı. Bu durumda mücevher, kadınların doğal bir hakkıdır ve peçe bir tür sorumluluk ve ibadettir, mücevherleri yabancıların önünde saklamanın bir yoludur. Dolayısıyla giysilerin kendilerinin de süs eşyası olması bu işleve aykırı olabilir ve bu nedenle başörtüsünü modayla ilişkilendirmek zorlaşır.

İslam Dinde Kadının Yeri ve Önemi

İslam’da kadınların çok önemli bir değeri ve konumu var. Kadınlar bütünün, hatta yarısı bile vazgeçilmez bir parçasıdır. İslam’da kadınlar temel eğitim veren ilk öğretmendir. Bu nedenle kadınlar, ümmet halkının geleceğinde çok önemli bir faktördür. Toplum bireylerden oluşur ve kadınlar bireyler tarafından büyütülür. Dolayısıyla kadın düşerse ümmet düşer, kadın yukarı çıkarsa ümmet yükselir.  Cinsiyet eşitliği ve yanlış özgürlük gibi Batılı fikirleri yayarak, çeşitli yöntemler ve aldatıcı unsurları erkeklere karıştırarak çeşitli yöntemler ve aldatıcı yöntemler kullanmışlardır. Allah düşmanları, kadınları her zaman toplumu yok etmek için silah olarak kullandılar, kadınları özgürleştirmek adına eğlence ve propaganda malzemesi haline getirdiler, böylece kadınları doğal doğasından ve birincil sorumluluğundan mahrum bıraktılar. İslam dinindeki kadının önemi ve yerini en güzel yazılı Kur’an ayetlerinden öğrenebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir