Namaz Surelerinin Önemi Nedir?

Her Müslümanın namaz kılması gerekmektedir. Namaz Müslüman kişiler için farz kılınmıştır. Namaz da birçok sure okunmaktadır. Peki namaz surelerinin önemi nedir? Yüce Allah insanları yaratıp, akıl ve irade sahibi yapıp yer yüzüne göndermiştir. İnsanlara pek çok da nimetler sunmuştur. Bunların karşılığın da ise ona ibadet etmelerini istemiştir. İnsanlar kulluk vazifesi olarak ibadet etmeleri gerekmektedir. Bu ibadetlerden biri ise namaz kılmaktır. Namaz ibadeti İslam’ın beş şartının arasında yer almaktadır. Kuran- kerim de namaz ile ilgili pek çok ayet bulunmakta ve namazın kılınması gerektiği geçmektedir. Namazın nasıl kılınması gerektiğini insanlara Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed öğretmiştir. Vakit namazlarının dışında cuma namazı, bayram namazı, şükür namazı gibi ibadetler de yapılmaktadır. Namaz kılınırken sureler okunmaktadır. Bu sureler namazın Allah tarafından kabul olması için çok önemlidir.

Namaz kılmak insanı bedenen ve ruhen rahatlatmaktadır. Namaz kılmak aynı zaman da Allaha teşekkür etmek ve borcu ödemek olarak da bilinmektedir. Namaz ibadetini gerçekleştirirken birçok sure okunmaktadır. Fatiha suresinde her vakit namazında ve diğer namazlar da okunmakta olan önemli bir namaz suresidir. Fatiha suresi şükretmek, teşekkür etmek anlamına gelen bir suredir. Aynı zaman da Fatiha suresin de Allah’ın merhametli ve bağışlayıcı olduğu da anlatılmaktadır. Bu sureyi sürekli okumak, kul ile Allah arasın da bir bağ oluşturmaktadır. Bu bağ insanları Allaha gönülden yaklaştırmaktadır.

Namaz Surelerinin Önemi Nedir?

Dua etmek yani sure okumak Allaha seslenmek ve Allahtan yardım istemektir. Allaha gönülden bağlanmak isteyen kişiler sürekli olarak dua etmektedirler. Ayrıca İslamiyet’te yapılan her ibadet için dua edilmektedir. Bu ibadetlerden biri ise namaz kılmaktır. Namaz da birçok dua okunmaktadır ve bu dua ve surelerin sırası bulunmaktadır. Namaz da okunacak sureleri sırasıyla okumak sünnet olarak sayılmaktadır. Sureleri yanlış bir sırada okumak İslamiyet’te mekruh olarak kabul edilmektedir. Ama namazları kabul olmaktadır. Yani namaz surelerini karışık okumak günah değildir. Önemli olan namaz kılmaktır. Ama namazı doğru bir şekil de kılmak daha sevaptır. İnsanlar Allaha olan sevgilerini dua ve sure yolu ile iletmektedirler. Ayrıca dua etmek teslim olmak anlamını da taşımaktadır. Kuran-ı kerim de dualar ve sureler sıkça yer almaktadır.

Namaz Sureleri Sırası Örnekleri

İslam’ın ve imanın belirli şartları bulunmaktadır. İslam’ın beş, imanın ise altı şartı bulunmaktadır. İslam’ın şartları içerisinde namaz kılmak da bulunmaktadır. Namaz kılmak aynı zaman da farz olarak kabul edilen bir ibadettir. Müslüman olan her kişinin namaz kılması gerekmektedir. Namaz ibadeti yapılırken dua ve sureler okunmaktadır. Bu surelerin sırası düzgün bir şekil de okumak sünnet kabul edilmektedir. Bilmeden karışık okumak ise mekruh sayılmaktadır. Namazın surelerini doğru ve sırası uygun bir şekilde okumak önemlidir. Namaz sureleri sırası örnekleri şunlardır:

1.Fil suresi

  1. Kureyş suresi
  2. Maun suresi
  3. Kevser suresi
  4. Kafirun suresi
  5. Nasr suresi
  6. Kevser suresi
  7. İhlas suresi
  8. Felak suresi
  9. Nas Suresi

Ezberlenecek Sureler Listesi

Namaz ibadetini yapmak İslamiyet’te önemli bir ibadet olarak bilinmektedir. Bu ibadeti yaparken sureler okunmaktadır. Bu sureler eksiksiz ve doğru bir şekilde okunması gerekmektedir. Sureleri sırası ve doğru bir şekil de okumak sünnet olarak kabul edilmektedir. Sırası doğru bir şekilde okunmuyorsa mekruhtur. Ama ezbere bir şekil de okunması gerekmektedir. Ezberlenecek sureler listesi şu şekildedir:

1.Nas Suresi

  1. Felak suresi
  2. İhlas Suresi
  3. Kafirun Suresi
  4. Fetih Suresi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir