Öğle Namazı İle İlgili Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Öğle Namazı

Öğle namazı ile ilgili bilmeniz gerekenler bulunmaktadır. Yüce Allah insanları yaratarak yer yüzüne göndermiştir. Ayrıca kullarına çok güzel ve sayısız nimet imkânı sunmuştur. Bunların hesabı için kullarına dini sorumluluklar emretmiştir. Bu dini sorumluluklar İslam’ın ve imanın şartlarıdır. İslamin 5, imanın 6 şartı bulunmaktadır. İslam’ın 5 şartından biri ise namaz kılmaktır. Bu yüzden Müslüman olan herkesin namaz kılması gerekmektedir. Kuran-ı kerim de namaz ile ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. Ayrıca peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in de namaz ile ilgili söylemiş olduğu pek çok hadis bulunmaktadır. Yüce Allaha olan borcumuzu ona ibadet edilmektedir. Bu ibadetlerden önemli bir tanesi ise namaz kılmaktır. Akıl sağlığı yerinde olan, ergenlik çağına girmiş ve namaz kılmaya engel olacak sağlık sorunları bulunmayan herkes namaz kılması gerekmektedir. Namaz ibadeti hem kadına hem de erkeğe farz olan bir ibadettir. Bir kişi cenneti görmek istiyor ise mutlaka namaz kılması gerekmektedir. Namaz ibadeti günde beş kere kılınması gereken bir ibadettir. Günde 5 vakit kılınan namaz; sabah, öğlen, ikindi, akşam ve yatsı şeklin de kılınmaktadır. Öğle namazı hakkında bilinmesi gereken bazı bilgiler de bulunmaktadır.

Öğle namazı 10 rekatlık bir vakit namazıdır. Öğle ezanı okunduktan sonra öğle namazını kılmanız gerekmektedir. Eğer öğle namazını kılamaz iseniz öğle namazının farzını kılmanız gerekmektedir. Fakat öğle namazını gerekli bir mazeret olmadığı sürece kazasını kılmamanız gerekmektedir. Çünkü öğle namazı zamanın da kılınması gereken bir namazdır. Vakit geçtikten sonra kazasını kılarsanız çok büyük günaha girmiş olursunuz. Öğle namazı niyet ederek kılınması gereken bir namazdır. Öğle namazı dışardan yani yüksek sesli kılınmaması gereken bir namazdır. Öğle namazını sessiz kılmak vaciptir.

Öğle Namazı Nasıl Kılınır?

Birçok kişi öğle namazı nasıl kılınır sorusunun cevabını merak etmektedir. 10 rekatlık bir vakit namazıdır. Bu namaz 4 rekât sünnet, 4 rekât farz ve 2 rekât son sünnet şeklinde kılınması gereken bir namazdır. Öğle namazını kılabilmek için öncellikle abdest alınması gerekmektedir. Abdest alındıktan sonra namaz ibadetine uygun kıyafetler giyip, seccade kıble yönünde olacak şekil de serilmelidir. Sonrasında öğle namazı için niyet edilmelidir.

Niyet “Niyet ettim Allah rızası için öğle namazı kılmaya şeklinde olmalıdır.“ Sonrasında ise eller bağlanır, kadınlar göğüs hizasın da erkekler ise göbek altı hizasında ellerini bağlaması gerekmektedir. Sonrasın da ise gerekli sureler okunmaktadır. Sureler okunduktan sonra rükû için eğililir. Rükû da tekbir getirildikten sonra, tekrar kıyama geçilir. Kıyam da ikinci rekât kılınır. İkinci rekât kılındıktan sonra secdeye gidilir. Secde de gerekli sureler okunduktan sonra tekrar 2 rekât namaz daha kılınır. En son secde de selam verilir. Öğle namazında 4.rekâtta, diğer 4.rekkatta ve son 2 rekâtta selam verilir.

Namaz Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Namaz hakkında bilinmesi gerekenler şunlardır:

1.İslamın beş şartından biri de namaz kılmaktır.

  1. Bir kişi de sorumluluk duygusunu geliştirmektedir.
  2. Kişiden tembellik duygusunu uzaklaştırır ve kişiye disiplin kazandırır.
  3. Cemaat ile kılındığı zaman birlik ve beraberliği hatırlatır.
  4. Bedene sağlık kazandırır.

5 Vakit Namaz İle İlgili Bilgi

5 Vakit namaz ile ilgili bilgi almak isteyenlere bu yazı çok faydalı olacaktır. Namaz ibadetini Müslüman olan herkesin yapması gerekmektedir. Namaz ibadeti gün içerisinde 5 vakit kılınması gerekmektedir. Bu vakitler sabah, öğlen, ikindi, akşam ve yatsı vakitleridir. Namaz ibadetini yapmak kişiyi Allaha yakınlaştırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir