Şükür’ün Anlamı Nedir?

şükür

Allah, tüm canlı ve cansız varlıkların yaratıcısıdır. Biz insanlar onun kullarıyız, yalnız ona inanırız ve yalnız ona döneriz. Biz sadece ona inanır ve itaat ederiz. Şükredebilmemiz için Allah bize sınırsız nimet verdi. Dolayısıyla bir Müslümanın görevlerinden biri de kul olmak ve Allah’a şükretmektir. Neyse ki her nimetin Allah’tan geldiğini bilin ve çeşitli sözlerle övün. Allah, çok şükür ki emirlerini yerine getirmiş ve onları yasaklamaktan alıkoymuştur. İnsanlar ayrıca insanların rehberliği için çok çalıştıkları için minnettar.

Allah’ın bereketine kavuşan müslümanlar ve günahtan kaçındığı için Allah’a sonsuz kere şükretmelidir. Kişi, Rabbin verdiği nimetlere bağımlıysa, minnettar olmayacaktır.

Övgü, kutsamayı görmek değil, kutsanmış kişiyi görmektir. Bu, ödülü kimin verdiğini bilmek ve ona göre hareket etmek anlamına gelir. Bu hareket, kalp, dil ve diğer cezalarla yapılır. Kalbinle nezaket ifade et. Onu diliyle övdü ve teşekkür etti. Uzuvlar sayesinde Allah’ın verdiği nimetler uygun şekilde kullanılabilir. Örneğin minnettar bakış, Müslümanların ve dostların kusurlarını görmemek demektir. Kulağın minnettarlığı utanç duygusunu duymamaktır.

Nasıl Şükür Etmek Gerekir?

İnananlar önce her şeyin Allah’tan geldiğine inanmalıdır. Neden yarattı ve tüm canlılara neden besin sağladı. Allah’a şükretmek kendi eylemleriyle yapmaktır. Allah’a verdiği tüm nimetler için ona sözle şükür etmek hepsini değil, sadece bir kısmını kapsar. İnsanlara verilen düşünceler nimettir. Sadece düşünceler uygulayarak ve iyilikler yaparak kişi belirli bir düşünce için minnettar olabilir. Bu kişi kendi düşüncelerini kullanacak ve Allah’ın varlığını kabul edecek, emir ve yasaklarını yerine getirecek ve bu nedenle verilen düşünceler için aslında şükretmesi gerekecektir. Allah’a bize farz kıldığı ibadetleri ve buyrukları davranışlara ve tutumlarımıza yansıtarak şükretmek gerekir.

Neden Şükretmeliyiz?

Bu dünyada insanlar sınanıyor. Takdir etmeyen veya başka suç işlemeyenlerin cezasını geciktirmek bizi yanıltmamalıdır. Her hata derhal cezalandırılırsa, sınav ve benzeri şeyler olmayacak, bu yüzden cennet ve cehennem kavramları olmayacak. Her zaman cezalandırılırsanız, minnettar olmayan kimse olmayacak ve inanmayanlar olmayacaktır. İnsanlar doğal olarak işkence korkusuna inanırlar. Ancak Allah, kendisine acı çekmekten korkmak yerine, Allah’a olan sevgisiyle iman etmeyi ummaktadır. Allah, hakikati keşfederek ve Allah’ın varlığına inanarak, korku ve atalar aracılığıyla bir şeyler yaparak değil, kendi düşüncelerini kullanarak hayırlı işler yapacaklarını umarak, insanların özgür olmalarına izin verir.

Şükürün Fazileti

Bazen şükür etmek çok özel ve büyük nimetlerin kendimize nimetlerin gelmesini veya büyük sıkıntıların kaybolmasını bekleriz, ancak biraz dikkat ettiğimizde kişinin her anının mutluluğu olduğunu göreceğiz. Allah’a şükür; şahsen veya yürekten gelen bir nimetin karşılığı olup, bereket sahibine saygı gösterir. Kişi her zaman kendi tavrı, tavrı, kalbi ve sözleriyle övülmelidir. Karamsarlık ve çaresizlikle dolu depresif çok uzakta olmalı. Her durumda, sadece belirli durumlarda değil, bizlere ulaştırılan her türlü rahmet için minnettarlığınızı ifade edin. Gözlerin sağlığı için Tanrı’ya şükran duyan kör bir insan görmeyeceksiniz. Ancak kör olduktan sonra kendisine iade edilirse, bu kişi Allah’a minnettar olur ve mükafatlandırılır. Allah’ın rahmeti, Allah’ın tüm bunları tüm insanlara vakfetmesini sağlar. Her durumda insanlara çok yardım etti. Ancak cahil insanlar bunun bir nimet olduğunu düşünmezler. Cahil kötü bir köle gibidir. Her zaman dövülmeyi hak eder ve bir saat dövülmezse minnettar olacağını düşünür. Onu sürekli yenmezseniz rahatınız düşer, minnettarlığınız terk edilir, insanlar kendilerine verilen mala az çok minnettar olurlar ve Allah’ın herkese verdiği nimetleri unuturlar. O zaman bencillik etmeyerek yüce yaratıcı Allah için şükretmeli ve bizden istediği şekilde kul olmalıyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir