Zikir Nedir? Nasıl Çekilir?

Müslüman kişiler genellikle zikir nedir? Nasıl çekilir? Sorularının cevaplarını merak etmektedirler. Zikir, Allah`ın isimlerini sürekli olarak anmak demektir.  Ayrıca var olduklarınız için şükür etme kavramı olarak da bilinmektedir. İki çeşit zikir çeşitti bulunmaktadır. Bunlardan biri Allah’ın isimlerini anıp şükür etmektedir. Diğeri ise kalbe yapılan zikirdir. Kalple yapılan kulluk görevlerini yerine getirmektir.  Zikir çok sayıda ayet ve hadislerde geçmektedir. Zikir hatırlamak anlamını da içermektedir. Zikir çekmek önemli bir ibadettir. Zikri çekerken herkesin önünde gösteriş yapar gibi yapmamanız gerekmektedir. Gizli ve kendiniz için yapmanız gerekmektedir. Zikir çekmek kişinin manevi dünyasını geliştirmektedir ve hayata yansıtmaktadır. Zikir Arapçadan günümüze gelen bir kelimedir. Zikir zihinsel bir şekilde Allah’ı düşünerek anmaktır. Gerçek ve doğru bir şekilde zikir yapılabilmesi için öncellikle Müslüman olunması gerekmektedir. Zikir çekmenin asıl amacı Allah’ı hatırlamak ve anmaktır.

Zikir Nasıl Çekilir?

Zikir çekmek aslında Allah’ı anmaktır. Bu yüzden Müslüman kişiler bilinçli zikir çekerken, bilinçsiz bir şekilde de zikir çekebilmektedir. Peki zikir nasıl çekilir? Allah zikri insanlardan çok fazla istemektedir. Bunun nedeni ise sürekli bir şekilde Allah’ı anmaları ve huzurlu olmalarını sağlamaktır. Zikir tespih çekerek veya kuran okuyarak gerçekleştirilebilmektedir. Zikir çekebilmek için zikrin kalpten hissedilmesi gerekmektedir. Zikir çekmek sadece tespih çekerek veya kuran okuyarak olmamaktadır. Zikir çekmeniz için Allah’ı anmanız yeterli olmaktadır. Kişi istediği ortam da veya istediği zaman zikir çekebilmektedir. Allah’ı anan herhangi bir kelime veya davranış zikir getirilmiş olarak sayılmaktadır. Peki zikir çekerken ne söylenir?  Herhangi bir durum da Allah-ü Ekber denilerek zikir getirilebilmektedir. Kuran-ı kerimde de zikirden çokça söz edilmektedir. Zikir çekmeyi düzene koyan bir kişi, zikri ibadet haline getirmiş olmaktadır. Sürekli Allah’ı anıp, Yüce Allah ile iletişim de olduğu için günahlarından arınmaktadır. Ayrıca zikir ve yasaklara uymak da bir zikirdir. Bir kişi zikir ibadetini yaparken içten ve samimi olarak yapması gerekmektedir.

Doğru Zikir Nasıl Olmalıdır?

Bazı kişiler, doğru zikir nasıl olmalıdır, Allah zikri nasıl olmalıdır gibi soruların cevaplarını merak etmektedirler. Zikir sadece tekrar etme ibadeti değildir. Zikir Allah’ı sürekli bir şekilde anmak demektir. Bir kişi zikir çekerken sesli bir şekilde yapmasına gerek duyulmamaktadır. Kişi zikri kalpten ve samimi bir şekilde içinden sessizce yapması gerekmektedir. Zikri tek başına ve sessiz bir şekil de yapılması uygun görülmüştür. Ayrıca zikir sürekli bir şekilde yapılması gereken bir ibadettir. Zikir ibadetini yapan bir kişi o anda bütün dert ve sıkıntılarından uzaklaşmalı ve sadece Allah’ı anmalıdır. İbadeti yaparken kişinin dil ve kalbi bir ahenk içerisinde olması gerekmektedir. Kişi zikir ibadetini yapmadan önce onu Allahtan uzaklaştıracak her türlü şeyden uzaklaşması gerekmektedir. Allah’ı sürekli olarak anmak yani zikir etmek en önemli ibadetlerden biri olmaktadır. Kişi kendini sıkacak ve zorlayacak şekilde zikir ibadetini yapmaması gerekmektedir. Çünkü kendini sıkacak ve zorlayacak şekilde ibadet yaparsa kişi ibadetten zamanla uzaklaşabilmektedir.

Günlük Zikir Nasıl Çekilir?

Müslüman kişiler zikir nedir? Sorusunu merak etmektedirler. Zikir sürekli bir şekilde Allah’ı anmak ve hatırlamaktır. Bu yüzden Müslümanlar kişiler bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde de zikir halinde olabilmektedirler. Zikir ibadetinin yapılmasının nedenlerinden biri ise kişilerin Allah’ı anarak huzur bulmalarıdır. Zikir ibadeti için tespih çekilebilmektedir veya kuran-ı kerim okunabilmektedir. Zikir çekerken Allah`ı kalpten bir şekilde anılması gerekmektedir. Zikir çekmek için Allah’ı anımsatan tutum ve davranışları sergilemek gerekmektedir. Kişiler istediği zaman da ve mekân da zikir ibadetini yapabilmektedirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir