Hıristiyanların Yıllık İbadetleri Nelerdir?

hristiyanların ibadetleri

Hıristiyanların Yıllık İbadetleri Nelerdir?

Kutsal kitabı İncil olan Hıristiyan dini, pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Sadece merak için ile olsa araştıran kişiler, bu dine inanan insanların nasıl ibadet ettiklerini büyük ölçüde merak ediyorlar. Biz de sizler için Hıristiyan dinine inanan kişilerin ibadetlerini nasıl yaptıklarını araştırarak derledik. İşte Hıristiyan dinine inanan kişilerin ibadetleri ve merak edilen tüm detaylar…

Hıristiyan Dininde Hem Gerçek Hem de Ruhta İbadet

Hıristiyan olan kişilerin nasıl ibadet ettikleri ne nelere inandıkları pek çok kişi tarafından merak edilerek araştırılıyor. Bu kişiler ibadetlerini hem gerçekte hem de ruhta yapıyorlar. Hıristiyan olan kişiler içten bir şekilde ruhta yolculuk yapıyorlar. Tamamen kalpten inanarak tanrıları için ibadetlerini gerçekleştiriyorlar. Tanrılarına taparak kutsallığını alevlendiriyorlar. Bu noktada Hıristiyanlar ibadet ederken iç odalarında bir gezinti gerçekleştiriyorlar. Hayal güçlerini kullanarak Tanrı’nın güzelliği ile temizlenmek adına ibadetlerini gerçekleştiriyorlar. Yüreklerini Tanrı’nın sevgisine açarak iradelerini de sadece ve sadece Tanrı’ya açıyorlar.

Vicdanı Tanrı’nın Kutsallığı ile Alevlendirmek

Hıristiyan dinine mensup olan kişiler Tanrı’ları için ibadetlerini gerçekleştirirken vicdanlarını da Tanrı’nın kutsallığı ile alevlendirirler. Bunun için Hıristiyanlar, Tanrı’nın huzuruna geçerek O’nu hem yüceltip hem de överler. Bu sayede de Tanrı2nın kutsallığını ön plana getirirler. Böylelikle de Tanrı’nın kutsallığı ile birlikte vicdanlarını da alevlendirmeyi başarırlar. Bu konuda kitapta yer alan ayette ise; “ Rab’den zevk al, O senin yüreğinin dileklerini yerine getirecektir.” (Mezmurlar 37:4) Tanrı’ya, O’nun huzuruna gelip, “Kutsal Kutsal Kutsalsın” demek, Tanrı’yı anlamakla ve yüreğimizde O’na yol açmakla olur. Bunu söylemek hem O’nu övmek ve yüceltmektir hem de O’nun karşısında kendi sıradanlığımızı, günahkârlığımızı, zayıflığımızı, kusurlu olduğumuzu bilmektir. Kutsal Kitap’ta kutsallık hem Tanrı’nın görkemini hem de O’nun doğasının saflığını ve ahlaksal kusursuzluğunu tanımlar. Doğru olanı bilmemek O’nun için mümkün olmadığı gibi, doğru olanı yapmaması da mümkün değildir. Kutsal olmak ahlaksal açıdan masum olmaktır. Günahtan ayrılmak ve bu yüzden Tanrı’ya adanmaktır. Kutsallığın bir diğer tarifi de ayrıcı nitelikte olarak Tanrı’ya benzemektir. Tanrı bizi sevgide kutsal ve kusursuz olmak için seçmiştir ve terbiye etmektedir. (Efesliler 1:4)” şeklindedir. Hıristiyan dininde ibadet konusunda meraklı olan kişiler bu ayetler üzerinden de vicdanın Tanrı’nın kutsallığı ile nasıl alevlendiğini öğrenebilirler.

Zihni Tanrı’nın Gerçekliği ile Beslemek

Hıristiyanların ibadetleri konusunda en çok dikkat çeken ve merak uyandıran ibadetlerden birisi de zihni Tanrı’nın gerçekliği ile beslemektir. Bu ibadet hakkında yer alan ayetler de gerçekleri dine inanan kişilere aktarmıştır. Hıristiyanlar, Tanrı2nın gerçekliğini etraflarını gözlemleyerek anlayabilirler. Bu ibadetleri ile birlikte zihinlerini Tanrı’nın gerçekliği ile besleyebilirler. Bu konu hakkında kitapta geçen ayetler ise şu şekildedir; ’’İsa ona şu karşılığı verdi, ‘Tanrın Rab’bi bütün yüreğinle, bütün canınla ve bütün aklınla seveceksin.’ ‘’ (Matta 22:37) Mesih burada Eski Antlaşma’da olmayan, “aklı” ekliyor. Bu tabi ki tüm kilise çağlarını etkiliyor. Kiliseler tarafından akıl ile, yani bilim ile Tanrı’yı daha iyi tanımak ve daha çok sevmek için üniversiteler açılıyor. Aç zihinleri ancak Tanrı’nın gerçekliği doyurur. “Gerçeği bileceksiniz ve Gerçek sizi özgür kılacak”. (Yuhanna 8:32) Tüm gerçeklik Tanrı’dır, yaratılan her şey gölgedir. İsa Mesih, “Yol, Gerçek ve Yaşam Benim” (Yuhanna 14:6) demekle, özünde bu gerçekliğe sahip olduğunu ilan etmiştir. Bizi ancak Tanrı özgür kılabilir.

Hayal Gücünü Tanrı’nın Güzelliği ile Temizlemek

Hıristiyan dini ibadetleri arasında yer alan ibadetlerden birisi de hayal gücünün Tanrı’nın güzelliği ile temizlenmesidir. Hıristiyanlar bu ibadet için kişisel tapınma esnasında hayal güçlerini de Tanrı2nın güzelliği ile daha güzel hale getirebilirler. Bu noktada yaptıkları ibadetleri ardından rüyalarının ve hayallerinin de temizlenmesini sağladıklarına inanırlar. Kendilerini Tanrı’ya teslim eden Hıristiyanlar, yaptıkları bu ibadet ile birlikte hayal güçlerinin de Tanrı’nın güzelliği ile temizlendiğine inanırlar.

Kalbi Tanrı’nın Sevgisiyle Doldurmak

Hıristiyanların en çok önem verdikleri ibadetlerinden birisi de kalplerini Tanrı’nın sevgisi ile doldurmaktır. Hıristiyan inancı duyan insanlar, Tanrı sevgisi ile kalplerini doldurmak adına tapınma esnasında kendilerini tam anlamı ile O’na teslim ederler. Bu konuda ise kitapta yer alan adres şu şekildedir; ’’Baba’nın beni sevdiği gibi, ben de sizi sevdim. Benim sevgimde kalın. Eğer buyruklarımı yerine getirirseniz sevgimde kalırsınız, tıpkı benim de Babamın buyruklarını yerine getirdiğim ve sevgisinde kaldığım gibi… Bunları size, sevincim sizde olsun ve sevinciniz tamamlansın diye söyledim. Benim buyruğum şudur: “sizi sevdiğim gibi birbirinizi sevin.” Yuhanna 15:9-11

Rabbin Sofrası ayini Hristiyan ibadetinin en önemli bölümlerinden biridir.

Tapınma, vicdanı Tanrı’nın kutsallığıyla alevlendirmek, zihni Tanrı’nın gerçeğiyle beslemek, hayal gücünü Tanrı’nın güzelliğiyle temizlemek, yüreği Tanrı’nın sevgisine açmak, iradeyi Tanrı’nın amacına adamaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir