Meryem Ana Nasıl Hamile Kaldı?

Hz. Meryem Ana Nasıl Hamile Kaldı?

Hz. Meryem bilindiği üzere babasız bir şekilde Hz. İsa’ya hamile kalmıştır. Bu durum Allah’ın kudreti sayesinde ortaya çıkmaktadır. Hz. Meryem dünyaya geldiği zaman Allah tarafından rızıklandırılmıştır. Meryem küçük yaşından beri Zekeriya a.s mescidinde imanlı birisi olarak yetişmektedir. Meryem Allah tarafından seçilen has kul olarak da karşımıza çıkmaktadır. Meryem 15 yaşına geldiğinde nişanlanmaktadır. Meryem mescitte hususi olarak odaya geçmektedir. Bu esnada Allah Teala Meryem’in yanına Cebrail’i göndermektedir. Cebrail Meryem’in yanına insan kılığında gelmektedir. Bu durum sonucunda Meryem endişeye kapılır korkar ve Allah’a sığınmaktadır. Cebrail aslında Allah’ın elçisi olduğunu Meryem’e açıklar. Meryem’e aynı zamanda çocuk haberini de müjdelemektedir.

Hz. meryem bu durum karşısında çok şaşırır ve ona kimsenin dokunmadığını söylemektedir. Aynı zamanda iffetli kadın olarak çocuğunun nasıl olduğunu merak etmektedir. Böylelikle Meryem İsa’ya hamile olduğunu öğrenmiş olmaktadır. Meryem mescitten ayrılarak insanlar tarafından uzak yerlere gitmektedir. Bunun nedeni ise etrafında bulunan insanların tepki vermesinden kaynaklı olmaktadır. Meryem doğum yaptıktan sonra toplum içerisine girmektedir. Bu durum sonucunda toplum Meryem’e karşı kötü sözlerde de bulunmaktadır. Daha sonra İsa dile gelerek her şeyi anlatmaktadır. Bu durum sonucunda Hristiyanlık inancı İsa’nın Allah’ın oğlu olduğu yönünde ilerlemektedir. Hristiyanlık dini içerisinde bu olay sonrası Meryem ve İsa kutsal sayılmaktadır. Aynı zamanda Meryem ve İsa’nın resim ve heykelleri de bulunmaktadır.

Hristiyanlık Dini İçerisinde Ekmek ve Şarap Ayini

Hristiyanlık dini yasakları içerisinde sarhoş olma bulunmaktadır. Bu din içerisinde sarhoş olmak yasaktır. Fakat yapılan ayinler de şarap da kullanılmaktadır. Ekmek ve şarap ayini Hristiyanlık dini için geleneksel ayın olarak adlandırılmaktadır. Bu ayin kilisede papaz tarafından yapılmaktadır. Genel olarak ayın düzenleneceği zaman kişiler kiliselere davet edilmektedir. Papaz girişte kiliseye giren kişilere ekmek ve şarap ikram etmektedir. Papaz elinde bulunan ekmekten bir parça koparıp şaraba batırmaktadır. Kiliseye gelen kişiler bunu yemektedir. Ekmek ve şarabın yenmesi kilise içerisinde zorunlu olduğu da bilinmektedir. Genel olarak bunu yemeyen kişiler dine inanmamış sayılmaktadır.

Ekmek ve şarap ayini anlamı Hz İsa’ya dayanmaktadır. Hz İsa’nın çarmıha serilerek öldürüldüğü herkes tarafından bilinmektedir. İsa’nın çarmıha gerilmeden önce son akşam yemeği yediği söylenmektedir. İsa’nın belirli sayıda arkadaşı bulunmaktadır. Bu arkadaşları ile yemek yerken ekmeği koparıp şaraba batırmaktadır. Bu ekmek parçasını arkadaşlarına uzatmaktadır. Kilisede yapılan bu ayin İsa’nın eti ve kanı ile de birleştirilmektedir. Kişinin bu ekmeği yemesi sonucunda Mesih ile vücut bütünlüğü sağlanmaktadır. Bu nedenle kişilerin ekmeği yemesi oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır. Hristiyanlık mezhepleri içerisinde bu inanış yaygın olarak karşımıza çıkmaktadır. Mezhepler arasında ekmek içeriği hakkında farklılıklar bulunmaktadır. Bu durumun nedeni hakkında herhangi bir bilgi de bulunmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir