Meryem Ana Kilisesinin Özellikleri

Meryem Ana Kilisesinin Özellikleri

Meryem Ana kilisesi turistler için oldukça önemli olmaktadır. Bununla beraber Hristiyanlık dini için de önemli bir yere sahip olmaktadır. İnançlara göre Meryem ana kilisesinin maneviyat değerinin yüksek olduğu da düşünülmektedir. Bununla beraber insanların dini vazifelerini yapmak istedikleri kilise olarak da karşımıza çıkmaktadır. Meryem Ana kilisesi içerisinde anahtar şeklinde vaftiz alanı da bulunmaktadır. Aynı zamanda Hristiyanlık dini inançları bulunmaktadır. Bu inançlara göre bebeklerin günahkar olarak doğduklarına inanılmaktadır. Bu vaftiz havuzunda bebekler vaftiz edilmektedir. Vaftiz olan kişilerin cennetin kapısını araladıklarına inanılmaktadır. Bilindiği üzere Bozcaada da bulunan kilise olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda ibadete açık olan tek kilise olarak da karşımıza çıkmaktadır. Meryem Ana Kilisesinin Özellikleri;

Meryem ana kilisesinin Rum Ortodoks cemaati bünyesine ait olduğu da bilinmektedir. Kilise içerisinde çan bulunduğu da bilinmektedir. Bu çan dört katlı olarak da karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda bahçede saat kulesinin bulunduğu da bilinmektedir. Herkes tarafından Meryem Ana kilisesi olarak bilinmektedir. Fakat Meryem ana kilisesine ait başka bir isim de bulunmaktadır. Bu isim Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi olarak da karşımıza çıkmaktadır. Kiliseye belirli dönemlerde restore çalışmaları da yapılmıştır. Kilisenin içerisi istendiği zaman görülmemektedir. Bazı kişiler kilise içerisini görmek isterler. Bunun için Pazar günü sabah 8 de gitmeleri gerekmektedir. Çünkü genel olarak Pazar günü sabah 8 de ayin düzenlenmektedir. Bu sayede kişiler kilisenin içerisini görmektedir.

Hristiyanlık Dini İnanç Esasları Nelerdir?

Hristiyanlık dini inanç esaslarının temelleri bulunmaktadır. İnanç esaslarının ortaya çıkması için belirli unsurların bulunduğu da bilinmektedir. Bu unsurlar arasında kutsal ruh, baba ve oğul bulunmaktadır. Hristiyanlık dini için kutsal ruhun önemi oldukça fazla olmaktadır. Kutsal ruh inancı mezhepler arasında da farklılıklar göstermektedir. Bazı mezhepler diğer unsurlarla bir olduğu hakkında inançlara sahip olmaktadır. Fakat bazı mezheplere göre kutsal ruhun babadan geldiğine inanılmaktadır. Hristiyanlık dini içerisinde yer alan oğul tüm unsurlardan daha önemli olmaktadır. Bu din içerisinde merhametin varlığı da büyük önem taşımaktadır. Genel olarak inanç esasları yapılan ibadetlere göre de değişiklik göstermektedir.

Din içerisinde yer alan mezhepler ayrılmaktadır. Mezheplerin inanç ve ibadetinde de farklılıklar gözükmektedir. Genel olarak vaftiz ibadeti her mezhep içerisinde bulunmaktadır. Fakat kiliseler arası yapılış şeklinde farklılıklar gözükmektedir. Bu nedenle kişinin kilisesine uygun vaftiz yaptırması da oldukça önemli olmaktadır. Kişi mezhep değişikliği yapacağı zaman bazı durumlarda değişiklik yapması da gerekmektedir. Öncelikli olarak kişinin vaftizinde değişiklik yapması da gerekmektedir. Bununla beraber vaftiz olmayan kişi günahkar olmaktadır. Kişi vaftiz olmadan vefat ederse günah olmaktadır. Bu nedenle kişinin yapacak olduğu ibadetler arasında vaftizin önemi oldukça büyük olmaktadır. Kişilerin aylık ayinlerini de aksatmaması gerekmektedir. Bazı ibadetlerin kiliselerde yapılması gerektiği de bilinmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir