Hıristiyan Rahibelerinin Görevleri Nelerdir?

Hıristiyan Rahibelerinin görevleri

Hıristiyan Rahibelerinin Görevleri Nelerdir?

TV dizileri ya da filmlerde görüldüğü gibi Hıristiyan Rahibeleri gerçekten de az iş yapmamaktadır. Söz konusu kişilerin pek çok görevleri bulunmaktadır. Gerçek dünyada rahibelerin görevleri farklı tek bir alanı kapsamaktadır. Bazı rahibeler kendilerini dua etmeye ile Tanrı’ya inanmaya adamakta, bazıları ise fakirlere yardım etmekte, çocuklara öğretmekte ya ek yer alarak hastalara bakmakta yardımcı olmaktadır. Bütün rahibelerin ortak noktalarından biri, kendilerine değil Tanrı’ya hizmet ettiklerini düşündükleri şekilde davranmalarıdır.

Hıristiyanların Rahibeleri Nedir?

Hıristiyan dini hakkında meraklı olan kişiler Hıristiyan rahibeleri nedir ve ne iş yaparlar gibi soruların cevaplarını da araştırmaktadır. Rahibeler pek çok Hıristiyan tarikat ile kilisesinde bulunur, ancak çoğu Amerikan rahibesi Roma Katolik Kilisesi’ne ait olmaktadır. Bundan tam 60 sene öncesinde ABD’de 180 bin Katolik Rahibe olduğu biliniyor. Fakat yazma esnasında sayı üyeliklerin 50 binden daha aza düşmesine de neden oldu.

Bir rahibe ne iş yapar sorusunu cevaplamak, göründüğü kadar basit değildir. Tek bir rahibe, kendisini tek bir manastırdaki düşünceli, manevi yaşama adayan tek bir kadın olmaktadır. Tek bir rahibe olmak, yoksulluk, bekarlık ile Tanrı’ya itaat yeminini içeren yaşam boyu bağlılık olmaktadır. Rahibelerin çoğu, manastırdaki merkezidir – Hıristiyan dini cemaatlerin isimlerinden biri – ile onların Tanrı beraber ilişkileri. Bununla birlikte, bazı rahibeler, manastır dışında eğitim vermek ya da hemşirelik yapmak gibi hayır işleri yaparlar.

Yerli insanlar ayrıca Katolik Kilisesi’nin kız kardeş dediği şeye atıfta bulunmak adına “rahibe” terimini ek yer alarak kullanırlar. Kız kardeşler ayrıca kendilerini Tanrı’ya ile Kilise’ye adamıştır ancak laik dünyada çeşitli şekillerde daha aktifler. İki grup arasındaki teknik fark, rahibelerin önemli yemin ettiği, kız kardeşlerin basit yemin ettiği. Basit yeminler daha az bağlayıcı değildir, ancak biraz daha az kısıtlayıcı olmaktadır. Ciddi tek bir yoksulluk yemininde tüm dünya mallarından ile mallarından vazgeçmek gerekiyor. Basit tek bir yemin eden tek bir kız kardeş, ebeveynlerinden miras kalan mülk sahipliğini elinde tutabilmektedir. Ancak Hıristiyan rahibeleri mülklerini kullanamazlar ya da elde ettikleri herhangi tek bir geliri elde edemezler.

İşleri daha ek yer alarak karmaşıklaştırmak adına hem rahibeler hem ek yer alarak kız kardeşler, Rahibe Joan ya da Rahibe Agnes gibi “abla” yer alarak adlandırılmaktadır. İki grubu karıştırırlarsa hiç kimse, suç verme konusunda endişelenmemelidir. Gündelik konuşmalarda kız kardeşleri rahibeler yer alarak ya ek yer alarak tam tersi yer alarak belirtmek tamamen kabul edilebilmektedir. Eğer tek bir manastırın dışında tek bir rahibe beraber karşılaşırsanız, günlük dünyada daha sık rastlanan kadınlar oldukları adına kız kardeş olma olasılığı daha yüksektir.

Rahibe Manastırı Ne Anlama Gelir ile Ne İşe Yarar?

Rahibeler hakkında en çok merak uyandıran konulardan tek bir tanesi de Rahibe manastırı olmaktadır. Rahibelerin ile kız kardeşlerin yaşadığı dini cemaatlerin isimleri – manastır, manastır, manastır, rahibe manastırı – inisiye edilmemişleri ek yer alarak karıştırmaktadır. Pek fazla insan “manastırı” örneğin kadınlardan ziyade tek bir erkek topluluğu yer alarak düşünür. Gerçekte, tek bir manastır, kendisini gündelik dünyadan ayıran her hangi tek bir dini topluluktur, erkek ya ek yer alarak kadın. Dua etmektedirler, topluluk içinde çalışırlar, ancak nadiren terk etmektedirler.

Manastırlar yüzyıllar önce ortaya çıkmış olmaktadır. İlk manastır, genellikle çölde, tamamen ayrı yaşayan hermitlerdi. Zaman içerisinde, manastırların sayısı arttıkça, yemek ile dua etmek adına ortak alanları paylaşmaya başladılar. Bu, günümüzdeki münzevi dini topluluklara dönüşmüştür.

Konvansiyonlar ayrıca erkek ya ek yer alarak kadın dini topluluklar olabilir, ancak 21. yüzyılda ABD’de söz konusu olan isim neredeyse tamamen kadın toplulukları adına kullanılıyor. Manastırı manastırdan farklı kılan şey, gelenekler içerisinde yaşayan dini düzenlerin, tefekkür ile dünyadan ziyade dünyada aktif olduğudur.

Bir manastır, tek bir abbott ya da tek bir abbess tarafından yönetilen büyük tek bir manastırın adı olmaktadır. Tek bir rahibe manastırı resmi tek bir kilise terimi değildir. Rahipler tarafından sıkça konvansiyonlara ile kadınların işgal ettiği manastırlara atıfta bulunmak adına kullanılmaktadır. Bu noktada suların çamurlanması adına da rahibe manastırı terimi ortaya çıkmıştır. Söz konusu terim ise 1500 yıllarından itibaren genelevler için bir argo terimi olarak kullanılmaya da başlanmıştır.

Nasıl Rahibe Olunur?

Rahibe olmak son derecede önemli tek bir durum olarak karşımızda yer almaktadır. Özellikle de Katolik Kilisesi’nin emri altında Tanrı’ya emanet edilen tek bir yaşam yaşıyorsunuz. Amaç, tek bir yoksulluk, iffet ile itaat yolunu izleyerek ile izleyerek İsa’nın taklibinde yaşamaktadır. Yemin etmek, karmaşık ya da basit olsun, hayatınızı değiştirir.

Rahibelerle ilgili çoğu şey gibi, biri olmak ya ek yer alarak kız kardeş olmak, dışarıdan göründüğünden daha karmaşık olmaktadır. Yeni başlayanlar adına genel, sade tek bir rahibe diye tek bir şey yoktur. Her rahibe, Zavallı Clares, Hayırsever Misyonerler, Karmelitler ya da Benedictinler gibi dini tek bir düzene ait olmaktadır. Tek bir rahibe ya ek yer alarak kız kardeş olmak, yalnızca tek bir inanç yaşamı değil, belirli tek bir düzen içinde yaşam seçmeyi gerektirir.

Bütün rahibelerin ortak özelliği, Tanrı’ya hizmet etmeleri gerekmektedir. Rahibe ya ek yer alarak kız kardeş olmak laik tek bir meslek değil, Tanrı’nın ek yer alarak çağırdığı tek bir meslek. Yerli insanlar bazen çekici kadınların bile tek bir ev ile aile sahibi olma konusunda “Mesih’in gelini” olmayı seçebildiklerine şaşırıyor. Bunun dışında karlı tek bir kariyer: Rahibelerin ne kadar kazandıklarını sorduysanız, cevap hiçbir şey yapmamaları gerekmektedir. Tek bir rahibe ya ek yer alarak kız kardeşi olmak, ücretli tek bir iş değil, manevi tek bir seçimdir.

Söz konusu seçimi yapmaya başlamak adına rehberlik adına Tanrı adına dua edin. Başkalarıyla dua et, kendi kendine dua et ile tek bir cevap bekliyorum sabırlı ol. Tanrı’nın hizmetine çağrılan kişilerin hesapları adına İncil’i inceleyin. St. Paul klasik tek bir örnektir: İlk önce Hıristiyan inancına zulmeden Yeni Ahit’te görünür ile dönüştürebilir ile daha önde gelen ilk Hıristiyanlardan biri haline gelir.

Bunun sizin adına doğru yol olabileceğini düşünüyorsanız, rahibelerle, şahsen ya da çevrimiçi yer alarak yaşamları ile lehte ile aleyhte olanlar beraber manevi ile pratik yer alarak konuşun. Yargılarına güvendiğin aile ya da arkadaşlarınla ​​ve rahiplerinle konuş. Her şey yolunda giderse, farklı manastır siparişleri keşfetmeye başlayın. Farklı düzenler ile dini topluluklar kendine özgü yolları izler:

İlk olarak düzenin apostolate liderleri Mesih’in onlar adına seçtiğine inandığı misyonudur. Manastırlı tek bir manastır düzeninde, dua ile tefekkür olabilmektedir. Diğer emirler yoksulların yiyecek, barınma ya da tıbbi bakım gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olur. Yine başkalarının öğretme, vaaz verme ya da danışmanlık gibi manevi ya da entelektüel tek bir mürtedi varmaktadır. Kalkınan tek bir rahibe apostolat’a çağrılmıyorsa, emir ona uygun olmayabilir. Sonrasında ise topluluğun yaşam kuralı yaptıklarını her yönüyle yönetmektedir. Birçok rahibenin giydiği alışkanlıklar. Manevi yaşamlarının doğası olmaktadır. Apostolatları. Yemekler nasıl alınır? Üyelerin birbirleriyle nasıl etkileşime girdiği olmaktadır. söz konusu adım ardından topluluğun tarihi. Kuralı takip eden düzen ya da ilham veren üyeler, yeni rahibelere taklit edebilecekleri tek bir örnek verir. Son olarak emrin karizması nedir? Karizma, belirli tek bir düzenin Tanrı’nın eserinde paylaştığı yoldur. Topluma amacını, motivasyonunu, ruhunu ile itici gücünü veren Tanrı’nın armağanı yer alarak görülüyor.

Çağrınıza uygun gibi görünen tek bir sipariş bulsanız bile, içeri girmenizi garanti etmez. Katolik tek bir rahibe olmak için, bağımlı çocukları olmayan, bekar tek bir Katolik kadın olmanız gerekmektedir. Daha az 18 yaşında olmanız ile çoğu durumda 40 yaşından küçük olmanız gerekmektedir. Yeni tek bir rahibe olduğunuz zaman, borçsuz olmanız gerekir.

Topluluğun sana uyduğunu ile uyduğunu varsayarsak, rahibe olmak adına tek bir dizi adımı atman gerekmektedir. Öncelikle, tek bir aday olarak, birbiriniz adına haklı olduğunuzu doğrulamak adına toplulukta deneme temelinde yaşarsınız. O zaman resmen içeri girip, biraz daha ciddi tek bir deneme temeli yer alan tek bir postulant oldunuz. Eğer ilişki hala güçlüyse, iki yıllık yoğun tek bir çalışma ile dua dönemi yer alan aceminize girin. O zaman basit yemin ederim. Birkaç yıl sonra, kursta kalırsanız, ciddi ya da son yemininizi alırsınız.

Hıristiyan Rahibelerinin Görevleri ile Yaptıkları İşler Nelerdir?

Hıristiyan Rahibelerinin görevleri pek çok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu kimseler kilise’nin iradesini, düzenlerinin yaşam kurallarını ile üstlerinin talimatlarını sırayla takip etmeleri gerekmektedir. Söz konusu durum ise günlük yaşam dikkate alındığı durumlar için anlamı belirli bir sıralama ile birlikte gelecek şekilde dikkat çekmektedir.

Örneğin, Carmel’in Kız kardeşleri, manastırlı tek bir manastır olmaktadır. Sade hayatlar yaşayarak, gün içinde çoğu zaman aralarında sessiz kalarak kendilerini Tanrı’ya sunarlar. Karmelit tek bir rahibe, günün sekiz saatini namazda, ikisi rekreasyonda, beşi ise el emeği ya ek yer alarak çalışma alanında geçirmektedir. El emeği, emrin satabileceği el işi kalemlerini içerebilmektedir. Sipariş, söz konusu olan tür malların getirdiği paraya ile ayrıca inananların bağışlarına bağlı olmaktadır. Carmelitler, dini bağlılıklarının, Tanrı’nın gözünde, dünyanın yetersiz kalması adına tek bir yol kat edeceklerini umuyorlar.

Rahibe Misyonerler, Rahibe Teresa tarafından kurulan emir, hem aktif hem ek yer alarak tefekkür kız kardeşleri içerir. Düşünceli dal oruç tutma, kefaret ile yalnızlık hayatını yaşar, fakat aynı zamanda günde iki ila üç saatini Tanrı’nın fakirlerine söyleyerek ilan etmektedirler. Hıristiyan rahibelerinin tefekkürleri ile namazları oldukça farklılık göstermektedir. En çok da aydınlanma sırasında şarap ile gofretin yer alması akıllara durgunluk getirmektedir. Aynı zamanda kütle esnasındaki Mesih’in bedenini ile kanını temsil ettiği düşünülmektedir. Bu noktada Eucharist, şarap ile gofret üzerine odaklanarak tüm dikkatleri üzerine çekmektedir.

Aktif branş mensupları Mukaddes Kitabın fakirleri önemserken İsa’yı önemsediklerini öğretiyor. Bu kimselerin kesinlikle yoksulluğu hastalıktan mahrum etmemeleri gerekmektedir. Böyle bir durumda yoksul ile sokak çocuklarına öğretmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda da evsizlere sığınmaları ile bilinirler.  Tüm bu belirtilenlerin yanı sıra da “istenmeyen, sevilmeyen ile yalnız olanlara” özen göstermeleri ile dikkatleri üzerlerine çekerler. Buna dilenciler, cüzzamlar ile dünyanın çoğu tarafından geçen diğer insanlar ek yer alarak dahildir. Aziz Joseph Rahibe kardeşleri, ölüm cezasına, ırkçılığa, çevresel zararlara ile insan kaçakçılığına karşı çalışan çeşitli sosyal nedenlere karizmaları takip ediyorlar. Rahibeler ile kız kardeşler pek çok Katolik okulunda, hastanede ile diğer kurumlarda işgücünün büyük tek bir bölümünü sağlamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir