Hristiyanlar İçin Sevap Olan Durumlar

Hristiyanlar İçin Sevap Olan Durumlar

Hristiyanlar İçin Sevap Olan Durumlar

Hristiyanlık dini içerisinde sevap kavramına yer verilmemektedir. Kişinin sevap işlemesi herhangi bir şey ifade etmemektedir. Bu nedenle sevap olarak adlandırılan herhangi bir örnek de bulunmaktadır. Hristiyanlık dini içerisinde kişilerin günahkar olduğuna da inanılmaktadır. Hristiyanlık dini içerisinde bazı noktalar değiştirilmek istenmektedir. Bu nedenle belirli çalışmalar da yapılmaktadır. Genel olarak sevap kavramı yine düzenlemeler içerisinde yer almamaktadır. Bunun nedeni genel olarak Hristiyanların tanrı katında eşit olmasından kaynaklı olmaktadır. Hristiyanlık dininde değişiklik yapmak için belirli çalışmaların meydana geldiği de bilinmektedir. Çalışmaların yanı sıra Hristiyanlık dini için belirli reformlar da meydana gelmektedir. Protestan mezhebi Hristiyanlık dini içerisinde yer almaktadır.

Protestan mezhebi luther tarafından kurulduğu da bilinmektedir. Bu mezhep düzeltmeler yapılmak için ortaya atılmaktadır. Fakat herhangi bir işe yaramamıştır. Bu mezhebin ortaya çıkması sonucunda Hristiyanlık dini içerisinde bölünmeler yaşamaktadır. Kilise bazı mezhepler için oldukça önemli olmaktadır. Fakat bazı mezhepler için pek bir önemi bulunmamaktadır. Protestan mezhebi ortaya çıktıktan sonra din içerisinde kilisenin sözü daha çok geçer olmaktadır. Bu durum sonucunda kilise toplumun maddi hayatına hakim olmaktadır. Aynı zamanda toplumun manevi hayatına da dahil olmaktadır. Kilisede nikah kıyma törenleri yapılmaktadır. Hristiyanlık dini içerisinde yer alan inanışa göre nikahın kilise dışında kıyılması yasak olmaktadır. Kilise dışında kıyılan nikahın geçersiz olduğuna da inanılmaktadır. Bununla beraber Hristiyanlık dini için vaftiz şart olmaktadır.

Hristiyanlık Dini Törenleri Hakkında Bilgi

Hristiyanlık dini törenleri de bulunmaktadır. Genel olarak belirli törenler de bulunmaktadır. Kiliseler içerisinde yapılan ayinlerin kutsal sayıldığı da bilinmektedir. Roma Katolik kilisesi içerisinde kutsal sayılan ayinlerin fazlalığı da bulunmaktadır. Hristiyanlık dinine ait mezhepler içerisinde vaftiz yapılmaktadır. Vaftiz ayinleri genel olarak kiliseye kabul olarak da karşımıza çıkmaktadır. Kişilere yapılacak olan vaftiz kiliseler arasında değişiklik göstermektedir. Kişi hangi kiliseye bağlı ise vaftiz ayini o yönde yapılmaktadır. Kiliseler içerisinde evlilik törenleri de yapılmaktadır. Genel olarak kiliseler ve mezhepler arasında evlilik törenleri de değişiklik göstermektedir. Hristiyanlık dini içerisinde yer alan mezheplerde günah çıkarma bulunmaktadır. Günah çıkarma en az yılda bir defa yapılması gerekmektedir.

Hristiyanlık mezhep ayinleri de bulunmaktadır. Ayinler inanışa göre İsa tarafından da yapılmaktadır. İsa tanrının merhametini almak için düzenlemektedir. Mezhepler içerisinde genel olarak şarap ve ekmek ayini de bulunmaktadır. Mezhepler içerisinde yer alan bu ayin için ekmek oldukça önemli olmaktadır. Bazı mezheplerde kullanılan ekmekler mayalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat bazı mezheplerde kullanılan ekmekler mayasız olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bilindiği üzere yapılacak olan bu ayin kiliselerde yapılmaktadır. Bu ayin kiliselerde papaz tarafından yapılmaktadır. Papaz kiliseye gelen kişilere bir parça ekmek vermektedir. Bu ekmek parça olarak bölünmektedir. Bu bölünen ekmek şaraba batırılmaktadır. Ekmek şaraba batırıldıktan sonra kiliseye gelen kişilere verilmektedir. Bu işlem papaz tarafından yapılmaktadır.

Hristiyanlık Dininde Noel Kutlaması

Hristiyanlık dini içerisinde Noel kutlaması da yapılmaktadır. Noel kutlaması genel olarak yıllık ayinler arasında yerini almaktadır. Din içerisinde yer alan bazı mezhepler de bulunmaktadır. Bu mezhepler Noel kutlamalarını belirli tarihlerde yapmaktadır. Genel olarak Noel kutlaması Aralık ve Ocak aylarında yapılmaktadır. Hristiyanlık dini için önemli olan bu kutlama İsa’nın doğumu olarak da adlandırılmaktadır. Bu ayin Hristiyanlık dinine özgü olmaktadır. Genel olarak İsa’nın doğum hatırası olarak kutlanmaktadır. Bu kutlama içerisinde cam ağacı süsleme geleneği bulunmaktadır. Bu gelenek her yıl sürdürülmektedir. Cam ağacının yanı sıra hindi kesilmesi de yapılmaktadır. Kutlama esnasında hindinin yanında içkiler de içilmektedir.

Bu kutlama İsa’nın doğumunu anmak olarak da bilinmektedir. Hristiyanlık dini içerisinde yer alan Protestan mezhebi Noel kutlaması yapmamaktadır. Bunun nedeni ise İsa’nın doğum tarihi hakkında net bilgi bulunmaması olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilindiği üzere kutsal gün sayılmamaktadır. Bu nedenle Protestan mezhebi kutsal gün olmadığına inanmaktadır. Genel olarak metinler içerisinde tam bir tarih de bulunmamaktadır. Bu nedenle mezhepler arasında kutlama tarihleri de değişiklik göstermektedir. Noel kutlaması esnasında Noel Baba çocuklar için oyuncaklar dağıtmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu da yıllık ibadetler olarak adlandırılmaktadır. Noel Baba’nın kutlamalarda belirli simgesi de bulunduğuna inanılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir