Hıristiyanlık Tek Tanrılı mı Yoksa Çok Tanrılı mı?

Hıristiyanlar Tek Tanrılı mı Yoksa Çok Tanrılı mı?

Hıristiyanlık Tek Tanrılı mı Yoksa Çok Tanrılı mı?

Hıristiyanlık tek tanrılı mı yoksa çok tanrılı mı? konusu dine yönelik meraklı olan pek çok kişi tarafından merak konusu haline gelmektedir. Özellikle de eski dönemlerde çok tanrılı dinlere olan inancın çok fazla olması nedeni ile bu dine olan merak da giderek artmaktadır. Hıristiyanlık dini her ne kadar tek tanrılı bir din olarak bilinse bile yine de “üçlük” inancı, akıllarda büyük soru işaretleri meydana getirmektedir. Bu konuya daha detaylı inilmesi gerekmektedir. “Üçlük” inanç pek çok eleştiriye neden olmaktadır. Yazı, her ne kadar Hıristiyanlık dinini savunma ya da yerme amaçlı olarak hazırlanmamış olsa bile yine de bu konuyu merak eden kişiler için detaylı bir aktarım sağlamak amaçlanmaktadır.

Hıristiyanlık İnancında Kaç Tanrı Var?

Hıristiyanlık dininde kaç tanrı var sorusu özellikle de bu dini araştıran pek çok kişi tarafından merak ediliyor.  Söz konusu din olarak Hıristiyanlık her ne kadar tek Tanrı’lı bir din olarak tanınsa bile, din hakkında bilinmeyen bazı detaylar yer almaktadır. Bu inançta “üçlük” inancı söz konusu olmaktadır. Üçlük inanç kapsamında ise Hıristiyanların üç ayrı Tanrıları olduğu söylenmektedir. Hıristiyanlık dinine mensup olan kişiler, üç Tanrı’ya inanıyorlar…” biçiminde suçlayan kişiler de bulunmaktadır.

Dinin inancı konu alındığı zaman ilk olarak bilinmesi gereken nokta çeşitli dallarıyla “Hıristiyanlık” diye bilinen din için çeşitli söylemler yer almaktadır. Söz konusu dinin Tanrı’sını nasıl açıklarsa açıklasın bu durum Hıristiyanlar için o kadar da önemli olmamaktadır. Ancak yine de Tanrıbilimi açısından esas alınan bir nokta bulunmaktadır. Bu konuda temel olan nokta ise Kutsal Kitabın ne anlattığı ve neyi savunduğu olmaktadır. Bu konuda kaçınılmaz bir gerçek de bulunmaktadır. Söz konusu din için kendilerine Hıristiyan diyen bazı kişiler aslında onlar da Tanrı’nın bir olduğuna inanmalarına rağmen bu konuda çelişmektedir. Bu noktada belki de fark etmeden Tanrı’nın Varlığını fiziksel anlamda da açıklamak adına ellerinden gelen her şeyi yapmışlardır Söz konusu duruma bir örnek verilecek olunursa konuyu açıklayan resimler ve tablolar çizmekten geri kalmamışlardır. Tüm bunların da yanı sıra yaptıklarını tapınaklarına da yerleştirerek başka insanların görmelerini sağlamışlardır. Hıristiyanlık dini için bahsi geçen tabloya ya da resimlerde belirli bir manzara tüm dikkatleri çekmektedir. Bu manzarada gökte bulutlar üzerinde beyaz saçlı ve aynı zamanda da aksakallı yaşlı bir adam yer almaktadır. Bu adam figürü bazen elinde dünyayı tutmuş bir halde gösterilmektedir. Hıristiyan dininde Yaradan bu şekilde tanımlanmak istenmektedir (İslam dininde ise akla yatmayan bu gibi figürlerin düşünülmesi bile söz konusu değildir). Hıristiyanların yaptıkları çizimin hemen yanında daha genç biri bulunmaktadır. Çizilen bazı resim ya da tablolarda bu gencin elinde veya omzunda bir çarmıh yer almaktadır. Çizilen diğer kişi ise “0ğul Allah” olan İsa Mesih olarak tanımlanmaktadır. Söz konusu çizimler kişinin ortasında biraz yukarda uçan bir güvercin kuşu da pek çok tabloda bulunmaktadır. Tablolarda yer alan kuş figürü ise “Kutsal Ruh” olan Allah olarak tabir edilmektedir.

Belirtilen tüm resimlere ve çizilen tablolara bakıldığı zaman Hıristiyanlık dini, tek tanrı inancına sahip olan bir din değildir. Bu noktada Hıristiyanların üç tane Allah’ları bulunmaktadır gibi yorumlar da pek çok kişi tarafından yapılmaktadır. Yani aslında pek çok kişi tarafından tek Tanrı’lı olarak bilinmesine rağmen aslında Hıristiyanlık dini, çok tanrılı bir inanca sahip olan dindir. Tablolarında ve resimlerinde yer alan figürlerine bakıldığı zaman bu durum son derecede açık ve net bir biçimde görülmektedir.

Söz konusu geçen durumda tüm zorlukların nereden geldiği de büyük bir merak konusu olarak karşımıza çıkmaktadır. Allah’ın kesinlikle madde ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Ancak RUH olan Allah’ın varlığını anlatmak madde çizimleri ile söz konusu bile olamamaktadır. Dünyevi olarak tabir edilen Hıristiyanlık inancında, çok tanrının yer alıyor olması da pek çok kişinin büyük bir şaşkınlık içerisinde kalmalarına neden olmaktadır. Hıristiyanlık dininde kişiler, her ne kadar Allah’ın RUH olduğunu ifade etmek isteseler bile yine de bunu madde ya da fiziksel hale getirmeye çalışarak ifade etmeleri, bu dinin tezatlıklarından birisi olarak karşımıza anlaşmazlık şeklinde çıkmaktadır. Bu durum, insan mantığına büyük ölçüde ters düşmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir