Hristiyanlara Göre Öldükten Sonraki Yaşam Nasıl Olacak ?

Hristiyanlara Göre Öldükten Sonra Yaşam Nasıl Olacak ?

Hristiyanlık dini inancına göre öldükten sonra yaşam olduğuna inanılmaktadır. Ölüm için bazı inançlar da Hristiyanlık için bulunmaktadır. Pontius pilatus dönemi zamanında İsa çarmıha asılmaktadır. Hristiyanlık inancına göre çarmıha asılan İsa mezara gömülmüştür. Mezara gömülen İsa mezarda üç gün boyunca kalmaktadır. Üçüncü günün sonunda Hristiyanlık inancına göre İsa ölümden dirilmektedir. Hristiyanlık inancı bu yönde olmaktadır.  Hristiyanlık önceden çok yayılan bir din olarak karşımıza çıkmaktadır. Dinin ilk başlarında cemaat İsa’nın ölümünden emin olmuşlardır. Bununla beraber ilk zamanlarda İsa’nın tekrardan dirildiği konusunda da oldukça emin bir tavırları bulunmaktadır.

Hristiyanlık dini içerisinde ölüm kurtuluş olarak kabul edilmektedir. Hristiyanlık içerisinde pavlus da bulunmaktadır. Pavlus her zaman İsa’nın ölümden üç gün sonra dirildiğini kabul etmektedir. Savunmuş olduğu inanç da bulunmaktadır. İnanca göre İsa dirilmeseydi İncil geçersiz olacaktı. Bununla beraber diğer inanç da İsa dirilmemiş olsaydı imanın da geçersiz olacağına inanılmaktadır. Hristiyanlık için olmazsa olmaz şartlar da bulunmaktadır. Bu şartlara baktığımız zaman karşımıza İsa’nın ölmesi olarak çıkmaktadır. İsa’nın ölmesi ve sonradan dirilmesi Hristiyanlık için şart olarak görülmektedir. Bu olay Hristiyanlık için oldukça önemli olmaktadır. Bunun nedeni ise İsa’nın Mesih olarak doğrulanması olduğu karşımıza çıkmaktadır. Kutsal yazılar İsa’nın dirilmesi sonucunda doğrulamaktadır.

Hristiyanlık Da Temel İbadet

Hristiyanlık ibadetleri birçok çeşit olarak karşımıza çıkmaktadır. Haftalık olarak yapılan ibadetler bulunmaktadır. Bununla beraber aylık olarak yapılan Hristiyanlık dinine ait ibadetler de bulunmaktadır. Aynı zamanda günlük olarak yapılan ibadetler de bulunmaktadır. Hristiyanlık içerisinde sakrament ibadeti de bulunmaktadır. Bu ibadet içerisinde tanrının bulunduğu da bilinmektedir. Hristiyanlık dinine göre sakrament sembol olarak da bilinmektedir. Sakrament genel olarak tanrının merhametini temsil etmektedir. Bununla beraber tanrının kutsaması olarak da adlandırılmaktadır. Sakrament karşımıza vaftiz etme olarak da çıkmaktadır. Vaftiz su ile yapılmaktadır. Kullanılan su kutsal ruhun hediyesi olarak da görülmektedir. Vaftiz sayesinde kişinin günahlarının affolunduğu düşünülmektedir. Aynı zamanda kilise üyeleri vaftiz yaparak kendini belli etmektedir.

Hristiyanlık içerisinde vaftiz de bulunmaktadır. Vaftiz bilindiği üzere dine giriş töreni olmaktadır. Dine kabul edilen kişilerin vaftiz olması gerekmektedir. Bununla beraber vaftiz bir çeşit inisiyasyon töreni olarak da bilinmektedir. Vaftiz Hristiyanlık için bir sembol olarak da karşımıza çıkmaktadır. Hristiyanlık dini içerisinde bulunan kişiler vaftiz ile günahlarından arınmaktadır. Vaftiz için suya girip çıkılması gerekmektedir. Öncelikli olarak dine mensup kişilerin vaftiz için suya girmesi gerekmektedir. Suya girmek din gereği ölümü temsil etmektedir. Bununla beraber vaftiz devamı sudan çıkmaktır. Kişinin sudan çıkması da vaftiz de dirilmeyi ifade etmektedir. Vaftiz Hristiyanlık için oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır. Vaftiz yapan kişinin günahlardan arındığı da bilinmektedir.

Hristiyanlık Dininde Evharist Nedir?

Evharist Kiliseler için temel olarak da bilinmektedir. Evharist tören olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bu tören ile Hristiyan dininde kişilerin İsa ile birleşmesini temsil etmektedir. Hristiyanlık dinine göre Evharist töreninde yemek yenmektedir. Bu yemekte şarabın çarmıhta bulunan İsa’nın kanı olduğu savunulmaktadır. Bununla beraber yemekte yenilen ekmekte çarmıhta serili İsa’nın eti olduğu kabul edilmektedir. Bu ekmeğin yenmesi sonucunda kişinin İsa ile bütünleşmesi gerçekleşmektedir. Hristiyanlık inançları bu yönde değişmektedir. Bazı kiliselerde bu durum kurban olarak da sembolize edilmektedir. Bu sembolize sonucunda yapılan her törende kurban yenilenmektedir. Bazı kiliseler de bu duruma karşı çıkmaktadır.

Hristiyanlık içerisinde yer alan Evharist Kiliseler arası farklılıklar da göstermektedir. Hristiyan kiliselerinde Evharist Pazar günleri kutlanmaktadır. Pazar günü kutlanan bu Evharist bilindiği üzere dini törenler için oldukça zorunlu olmaktadır. Bununla beraber en önemli ritüel olarak da karşımıza çıkmaktadır. Pazar günü yapılacak törenlerde kiliselerde masa bulunmaktadır.  Masa üzerinde ekmek ve şarap bulunmaktadır. Pazar gününün yanı sıra Çarşamba ve Cuma günleri de ayin düzenlenmektedir. Bu ayin günü genel olarak kiliseler arası da farklılık göstermektedir. Evharist ayininin aşamaları da bulunmaktadır. Bu aşamanın ilk basamağı ekmek ve şarap ayarlamaktadır. Kullanılacak olan şarabın içerikleri kiliseler arası farklılık göstermektedir. Ekmek yapısı da oldukça önemli olmaktadır. Katolik mezhebi ekmek içerisine maya koymamaktadır. Rahat ortodoks Hristiyanları ekmek içerisine maya koymaktadır.

Hristiyanlık Da Ayin Ve İbadetler Nelerdir?

Hristiyanlık da ayin ve ibadetler de bulunmaktadır. Hristiyanlara ait kiliseler bulunmaktadır. Bu kiliseler otorite sahibi olarak da kabul edilmektedir. Bununla beraber yapılacak olan ibadet ve ayinler de oldukça önemli olmaktadır. Bazı ibadetlerin kilisede yapılması gerekmektedir. Kilise inanca göre günahların bağışlandığı yer olarak görülmektedir. Bu nedenle ibadetlerin kilisede yapılması günah bağışlanması olarak adlandırılmaktadır. Bununla beraber kilisede ayin yapılması da günah bağışlanması olarak karşımıza çıkmaktadır. Kilisenin günahları affetme yetkisinin bulunduğuna da inanılmaktadır. Bu nedenle ibadetlerin kilisede yapılması oldukça önemli olmaktadır. İnanışa göre papazın görevleri de bulunmaktadır. Bu görevi İsa vermektedir. Papaz kişinin günahlarını affetmektedir.

Hristiyan kişinin günahını itiraf etmesi sonucunda papaz kabul etmektedir. Papazın kabul ettiği günah affedilmektedir. İnanışa göre tanrının görev verdiği kişi papaz olarak da bilinmektedir. Hristiyanlık içerisinde belirli ayinlerin bulunduğu bilinmektedir. Hristiyanlık içerisinde günah çıkarma da bulunmaktadır. Günah çıkarma kiliselerde papaza yönelik olarak yapılmaktadır. Yapılacak olan günah çıkarma işlemi bireysel olarak yapılabilmektedir. Bireysel olarak yapılmanın yanı sıra günah çıkarma toplu bir şekilde de yaptırılmaktadır. Hristiyanlık dini içerisinde kişilerin yaşam boyunca en az bir defa günah çıkarması gerekmektedir. Kiliseye giderek papaza işledikleri günahları anlatması gerekmektedir. Bununla beraber Tevbe etmek de oldukça önemli olmaktadır. Dine inanan tüm kişilerin günah çıkarma işlemini yapması da gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir