Hristiyanların Geçim Kaynakları

hristiyanların geçim kaynakları

Hristiyanların Geçim Kaynakları

Hristiyanların geçim kaynakları merak edilmektedir. Hristiyanlar da diğer dinlerde bulunan kişiler gibi geçimlerini sağlamaktadır. Hristiyanlık dini içerisinde belirli inançlar da bulunmaktadır. Bu inançlara baktığımız zaman karşımıza İsa çıkmaktadır. Din içerisinde yer alan inanışa göre İsa tanrının oğlu olarak adlandırılmaktadır. Hristiyanlık dini geçim için İsa’ya dua etmektedir. Hristiyanlık dinine ait eski ahit kitabı da bulunmaktadır. Bu kitap kutsal olarak da kabul edilmektedir. Eski ahit kitabı içerisinde geleceği müjdeleyen mesihten bahsedilmektedir. Bazı inanışlar da bulunmaktadır. Hristiyanlık dini inanışları teslis üzerine kurulmaktadır. Teslis içerisinde üç unsur bulunduğu da bilinmektedir. Hristiyanlık dini bu üç unsura inanmaktadır.

İnanılan bu üç unsur tanrıya ait olmaktadır. Bakıldığı zaman unsurlar arasında oğul bulunmaktadır. Oğul teslis içerisinde de yerini almaktadır. Bir diğer teslis içerisinde yer alan unsur baba olmaktadır. Son olarak teslis içerisinde yer alan unsur ise kutsal ruh olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu unsurları tanrı kendisine kimlik olarak sunmaktadır. Hristiyanlık dini içerisinde belirli ibadetler de bulunmaktadır. Bu ibadetler için sayılan üç unsurun önemi oldukça fazla olmaktadır. Aynı zamanda bu unsurlar Katolik mezhebi tarafından da kabul edilmektedir. Aynı zamanda diğer mezhepler bazı unsurları reddetmektedir. Hristiyanlık dini içerisinde haç yortusu da bulunmaktadır. Bu yortu dinin ibadetleri için önemli bir yere sahip olmaktadır.

Ortodoks Mezhebi Hakkında Merak Edilenler Nelerdir?

Ortodoks mezhebi Hristiyanlık dini içerisinde yer almaktadır. Bilindiği üzere bu mezhebin belirli özellikleri de bulunmaktadır. Aynı zamanda mezhebin belirli inanışları da bulunmaktadır. Bu inanışlar genel olarak diğer mezheplere göre farklılıklar da göstermektedir. Bu mezhep içerisinde Ruhu’l kuds da bulunmaktadır. Ruhu’l Kuds inanışa göre oğul yolu ile babadan çıkmaktadır. Bu mezhebin içerisinde oğul unsuru oldukça önemli olmaktadır. Aynı zamanda baba unsuru da ortodoks mezhebi de oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır. Hristiyanlık dini içerisinde ilk yedi konsil de bulunmaktadır. Ortodoks mezhebi yedi konsilin kararlarını kabul etmek zorundadır. Hristiyanlık dini için Meryem’in önemli bir yere sahip olduğu da bilinmektedir. Bununla beraber Meryem’in ikonu da ortodoks mezhebi tarafından kabul edilmektedir. Aynı zamanda İsa’nın ikonu da bulunmaktadır.

İsa’nın ikonu ortodoks mezhebi için oldukça önemli olmaktadır. Bununla beraber bu mezhep İsa’nın ikonuna da saygı duymaktadır. Ortodoks mezhebi aziz ikonlarına da saygı duymaktadır. Bu mezhep azizlerin ikonların kilise içerisinde bulundurmaktadır. Ayni zamanda Meryem ve İsa’nın ikonlarına da kilisede bulundurmaktadır. Ortodoks mezhebi içerisinde belirli ibadetler de bulunmaktadır. Bu ibadetleri her ülke kendi dili ile yapması gerekmektedir. Ortodoks mezhebi içerisinde dil şartı aranmamaktadır. Bu açıdan dinin herhangi bir zorlama gibi durumu bulunmamaktadır. Kişiler diledikleri dil ile ibadetlerini yapma özgürlüğüne sahip olmaktadır. Bu durum ortodoks mezhebi içerisinde geçerli olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir