Hıristiyanların Papazlarının Ne Gibi Özellikleri Vardır?

papaz

Hıristiyanların Papazlarının Ne Gibi Özellikleri Vardır?

Hıristiyan papazları ve özellikleri Hıristiyanlık dini konusunda en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Papaz, Hıristiyan dininde din adamı anlamına gelmektedir. Genellikle papazlık ile rahibelik arasındaki farklar merak konusu haline gelmektedir. Bazı Hıristiyan kiliselerinde piskopos ile diyakoz arasında yer alan din adamları olarak bilinmektedir. Papazların genel görevleri ise sekramentleri idare etmektir.

Ortodoks ve Katolik Kilisesine Göre Papazlar

Papaz olmak inanılan mezheplere göre değişiklikler gösterir. Bilindiği üzere Hıristiyan dininde Katolik ve Ortodoks olmak üzere iki farklı mezhep yer almaktadır. Bu dine mensup olan papazlar da mezheplere göre farklılıklar gösterirler. Ortodoks kiliseleri için bakılacak olduğu zaman papazlar, kutsal merasimlerini veya ibadetlerini yerine getiren kişiler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kişiler kutsal yağ sürme ayini gibi ayinleri düzenlemek ile görevlidirler. Aynı zamanda nişan törenleri ve klasik ayinler gibi törenler için de bu papazlar görevli olmaktadır. Bu papazlar Diyakoz gibi evlenebilmeleri ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Katolik mezhebinde yer alan papazlar ise

Katolik kiliselerinde yer alan papazlara göre değişmektedir. Bu papazlar genellikle 6 ya da 7 yıllık bir eğitim almalarının ardından papazlık görevlerini alabilmektedir. Katolik papazlar papazlığa adım atmaları için piskopos tarafından bu rütbeye gelmektedir. İlk ayinlerinin yapılmasının ardından vaaz verme ve sakramentleri yönetme gibi yetkilere de sahip olurlar. Bu papazların en önemli görevleri ise Efkaristiyayı yerine getirmeleri olmaktadır. Hıristiyanların inançlarına göre de kurban kesme adetleri bulunmaktadır. Ancak bu dinde kurban kesmek için kan akıtmaya gerek bulunmamaktadır. Bu dinde kan yerine İsa’nın ekmeğini bölerek kişiler bu benim vücudumdur derler ve de şarabı göstererek bu da benim kanımdır diyerek kendilerini kurban olarak gösterirler. Böylelikle de kurbanın vücudu yerine ekmek ve kanı yerine d şarap kullanılmaktadır.  Katolik kiliseleri için papazlığın ahrette yer alması için tam anlamıyla ifade edilmesi ise ikinci yüzyıla kadar uzanmaktadır. O döneme kadar cemaatlerde piskopos ve presbiter yer almaktadır. Ancak cemaatlerin giderek büyümeleri ardından daha çok ruhbana ihtiyaç duyulmuş ve böylelikle de her iki mezhep için de papazlar görevlerine tayin edilmişlerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir