Hristiyanların Yaşadığı Bölgeler

Hristiyanların Yaşadığı Bölgeler

Hristiyanların Yaşadığı Bölgeler

Hristiyanlık dini bilindiği üzere çok yönlü bir din olarak karşımıza çıkmaktadır. Hristiyan dininin yaygın olduğu da bilinmektedir. Dinin yaygın olmasından dolayı birçok şehirde Hristiyanların yaşadığı da bilinmektedir. İlk olarak karşımıza İznik çıkmaktadır. İznik Hristiyanlık dini için önemli bir şehir olarak karşımıza çıkmaktadır. Hristiyanlık dinine yön veren bazı durumların olduğu bilinmektedir. Genel olarak dine yön veren konsüller İznik’te toplanmaktadır. Bu nedenle İznik Hristiyanlık dini için oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır. Hristiyanların yaşamış olduğu bir diğer yer ise Manisa olarak karşımıza çıkmaktadır. Manisa Akhisar’da yaşayan Hristiyanlara ait kilise de bulunmaktadır. Bu kiliseye kutsal kilise adı da verilmektedir.

Bununla beraber İncil içerisinde yedi kutsal kilise de bulunmaktadır. Bu kutsal kiliseler arasında Manisa da bulunan kilise de dahil olmaktadır. Aynı zamanda Hristiyanlık dini için hac ibadeti de yapılmaktadır. Bu ibadet için önemli merkez olarak karşımıza Manisa Akhisar da çıkmaktadır. Hristiyanlık dininin yaşamış olduğu bir diğer yer ise Hatay olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatay içerisinde yer alan Antakya en önemli merkez olarak da karşımıza çıkmaktadır. Havariler rotalarını inanışa göre Antakya da yapmıştır. Reyhanlı yolu üzerinde de kilise bulunmaktadır. Hristiyanların yaşamış olduğu bölgeler içerisinde Kudüs de yer almaktadır. Din için Kudüs’ün önemi de oldukça fazla olmaktadır.

Hristiyanlık Dini İçerisinde Yer Alan Ortodoks Mezhebi Özellikleri

Hristiyanlık dininde ortodoks mezhebi de bulunmaktadır. Bu mezhebin özellikleri kendisini diğer mezhepler den ayırmaktadır. Genel olarak bu mezheplerin özelliklerine inanılması da gerekmektedir. Ortodoks mezhebi içerisinde belirli kurallar bulunmamaktadır. Genel olarak bu mezhep içerisinde yapılacak ibadetler oldukça önemli olmaktadır. Bu ibadetler kişilerin yaşadığı ülke diline özgü de yapılmaktadır. Genel olarak dil konusunda kişilere herhangi bir zorlama bulunmamaktadır. Hristiyanlık dini içerisinde yer alan bazı durumlar günahkar olarak ilan edilmektedir. Günahkar kişilerin işlemiş oldukları bazı günahlar da bulunmaktadır. Bu günahların belirli ölçüleri de bulunmaktadır. Ortodoks mezhebine göre kişinin günah ölçüsü kadar kişi Araf ta bekletilmektedir.

Ortodoks mezhebi içerisinde belirli bir hiyerarşi bulunmaktadır. Bu hiyerarşi sıralamalarında belirli kurallar da bulunmaktadır. Mezhep içerisinde yer alan kurala göre keşişlerin evlenmesi yasak olarak karşımıza çıkmaktadır. Mezhep içerisinde piskoposlar da bulunmaktadır. Piskoposlar önemli bir yere sahip olmakla beraber evlenmeleri yasak olmaktadır. Ortodoks mezhebi içerisinde patrik bulunduğu da bilinmektedir. Patrik mezhep kurallarına göre evlenmeleri yasak olmaktadır. Ortodoks mezhebi içerisinde yer alan hiyerarşi de papazların evlenebileceği söylenmektedir. Bilindiği üzere mezhep içerisinde boşanma da yasak olmaktadır. Boşanma işlemi gerçekleşmesi için belirli şartlar bulunmaktadır. Şartların olmaması halinde boşanma gerçekleşmez. Mezhep içerisinde vaftiz ayini de bulunmaktadır. Vaftiz yapılması oldukça önemli olmaktadır. Bununla beraber vaftiz sonrası Konfirmasyon yapılması da mezhep içerisinde mümkün olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir