Hristiyanlık Dininde Günah Çıkarmak Nedir?

Günah Çıkarmak

Hristiyanlık Dininde Günah Çıkarma Ayini?

Hristiyanlık içerisinde günah çıkarma ayini de bulunmaktadır. Bu ayin din için önemli olmakla beraber kişi için de oldukça önemli olmaktadır. Genel olarak kişilerin günah işlemeleri bulunmaktadır. Kişinin günah işlemesi sonrasında pişman olması gerekmektedir. Pişman olduktan sonra kişi günahını Papa’ya itiraf etmesi de gerekmektedir. Din içerisinde günah çıkarma ayinine ait farklı isimler de bulunmaktadır. Bu ayine verilen isimlerden birisi günah çıkarma olmaktadır. Diğer isim barışma olarak da karşımıza çıkmaktadır. Genel olarak tövbekar kişiler için önemli bir ayın olmaktadır. Günahkar olan kişinin günahını din adamının önüne itiraf etmesine günah çıkarma denmektedir. Kişinin günahlarını itiraf etmesi sonucunda din adamı kabul etmektedir. Bu İsa tarafından verilmiş olan vekalet olarak adlandırılmaktadır.

Din içerisinde yer alan inanca göre din adamları Mesih’in vekili olduğuna da inanılmaktadır. Fakat bazı mezhepler din adamlarının vekil olduğuna inanmaktadır. Bu nedenle din adamlarının da insan olduğuna inanılmaktadır. Mezhep inançlarına göre günah çıkarma bulunmaktadır. Genel olarak kişilerin mutlaka günah çıkarma ayini yapmaları da gerekmektedir. Bazı mezheplerde yılda bir defa bu ayinin yapılması gerektiği de vurgulanmaktadır. Tövbe etmeden ölen kişinin günahkâr olduğuna da inanılmaktadır. Bununla beraber kişinin tövbe etmesi sonucunda da günahlardan arındığına inanılmaktadır. Bu nedenle din içerisinde günah çıkarma ayini oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır.

Hristiyanlık Dini İçerisinde Yer Alan Katolik Mezhebi

Hristiyanlık dini içerisinde Katolik mezhebi bulunmaktadır. Bu mezhep içerisinde belirli kurallar da bulunmaktadır. Genel olarak inanca göre Papa’nın dini başkan olduğuna inanılmaktadır. Papa Hristiyanlık dini için oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır. Bu nedenle Papa’nın dini bir başkan olduğuna da inanılmaktadır. Katolik mezhebine göre papa İsa vekili olarak da kabul edilmektedir. İsa’nın vekil olması din açısından oldukça önemli olmaktadır. Bunun nedeni ise günah çıkarma yapıldığı zaman papa günahları kabul etmektedir. Katolik mezhebi içerisinde yer alan inanca göre petrus halefi olduğuna da inanılmaktadır. Mezhep inancına göre otorite sahibi kişiler de bulunmaktadır. Otorite sahibi olan kişinin papaz olduğu da kabul edilmektedir. Aynı zamanda papazın yanılmayacağı da din içerisinde kabul edilmektedir.

Bilindiği üzere Katolik mezhebinin bağlı olduğu Roma kilisesi de bulunmaktadır. Mezhep içerisinde yer alan inanca göre Roma kilisesi üstün olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer kiliselerden üstün olarak tutulan Roma kilisesi de mezhep için oldukça önemli olmaktadır. Katolik mezhebine göre Roma kilisesi evrensel olmaktadır. Evrensel olan bu kilisenin Ruhu’l Kuds tarafından idare edildiğine de inanılmamaktadır. Mezhep içerisinde yer alan inanca göre kiliseler Roma kilisesine bağlı olmaktadır. İnanışa göre mezhebin Ruhu’l kuds’a önem verdiği de bilinmektedir. Katolik mezhebi oğula inanmaktadır. Oğulun yanı sıra mezhep babaya da inanmaktadır. Mezhep Ruhu’l Kuds’un baba ve oğuldan çıktığına da inanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir