Hristiyanlık Yasakları Nelerdir?

Hristiyanlık Yasakları

Hristiyanlık Yasakları Nelerdir?

Hristiyanlık içerisinde yasaklar da bulunmaktadır. Hristiyan dinine inanan kişilerin bu yasaklara dikkat etmesi gerekir. Hristiyanlık dini yasakları içerisinde zina etmek yasaktır. Bununla beraber içki yasak değildir. Fakat kişinin sarhoş olması yasak olarak da kabul edilmektedir. Hristiyanlık dini gereğince her zaman iyi olunması gerekmektedir. Bunun nedeni ise genel olarak iyi kişinin İsa tarafından korunduğuna inanılmaktadır. Kişiye yapılacak olan kötülüğün karşılığında şiddet uygulanması yasak olarak kabul edilmektedir. Hristiyanlık dini içerisinde mezhepler bulunmaktadır. Mezhepler arasında Katolik mezhebi bulunmaktadır. Katolik mezhebi içerisinde boşanmak yasak olduğu da bilinmektedir. Fakat bazı kiliselerde böyle bir yasak söz konusu olmamaktadır. Kişilerin evlendikleri kilisede boşanmaları da şart olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hristiyanlık mezhepleri oldukça fazla olmaktadır. Hristiyanlık içerisinde intihar etmek yasak ve günah olarak karşımıza çıkmaktadır. Hristiyanlık dini içerisinde hırsızlık yapmak yasak ve aynı zamanda günah olarak karşımıza çıkmaktadır. Hristiyanlık içerisinde cinayet işlemenin de yasak olduğu bilinmektedir. Bununla beraber şahit edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Fakat hristiyanlarda yalan yere şahitlik etmenin günah olduğuna da inanılmaktadır. Hristiyanlık dini içerisinde kişilerin vaftiz etmesi gerekmektedir. Kişinin çocuklarını vaftiz etmesi de gerekir. Vaftiz edilmemek günah olarak karşımıza çıkmaktadır. Bununla beraber mezhepler arası farklılıklar da her zaman bulunmaktadır. Hristiyanlık Yasakları çok geniş bir alana yayılmaktadır. Bu yasaklar mezhepler arası farklılıkları da oluşturmaktadır.

Hristiyanlık Dininde Bulunan Oruç Zamanı Yasakları Nelerdir?

Hristiyanlık dininde oruç zamanı dönemlerinde bazı yasaklar da bulunmaktadır. Bu yasaklara baktığımız zaman birçok sıralama bulunmaktadır. Genel olarak mezhepler arası oruç yasaklarında da değişiklik bulunmaktadır. Hristiyanlık dini içerisinde yer alan oruç döneminde kişi yediğine dikkat etmesi gerekmektedir. Hristiyan dinine sahip kişiler oruç dönemlerinde hayvansal gıdaları tüketmek yasak olmaktadır. Kişi Hristiyan dinine sahipse oruç zamanında et tüketmemesi gerekmektedir. Bununla beraber kişinin süt içmemesi de gerekmektedir. Süt Hristiyanlık da orucu bozan gıdalar arasında yer almaktadır. Hristiyanlık dinine sahip kişilerin yumurta tüketmesi de sakıncalı olmaktadır. Bunun nedeni genel olarak yumurtanın orucu bozduğuna inanılmaktadır.

Hristiyan mezhepleri içerisinde yasaklarda birçok farklılıklar da bulunmaktadır. Genel olarak oruç dönemlerinde mezhepler arasında farklılıklar yer almaktadır. Hristiyanlık da oruç zamanında peynir yenmesi oldukça sakıncalı olmaktadır. Bunun nedeni ise genel olarak peynirin orucu bozduğuna inanılmaktadır. Hristiyanlıkta oruç zamanında hayvansal gıdaların yenmesi yasak olmaktadır. Mezheplere göre kişi Hristiyan dinine aitse ve oruç zamanında ise balık yemesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Aynı zamanda kutsal ruhun kabul edilmesi gerekmektedir. Kutsal ruhu kabul etmeyen kişiler dince kabul edilmemektedir. Kutsal ruhu kabul etmek için kişilerin vaftiz olması şart olarak karşımıza çıkmaktadır. Hristiyanlık için mezhep farklılığı da bulunmaktadır. Ortodoks mezhebine ait kişiyle evlilik yapılması durumunda kişinin ortodoks vaftiz işlemi yapmış olması gerekmektedir.

Hristiyanlık Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Hristiyanlık esasları birçok noktada bulunmaktadır. Bu esaslar içerisinde doğan her çocuğun günahkar olduğuna inanılmaktadır. Bu nedenle çocukları Hristiyan olarak büyütmek oldukça önemli olmaktadır. Bunun yanı sıra çocuklara vaftiz de yapılması şart olmaktadır. Hristiyanlık esasları İsa ya da dayanmaktadır. İsa Allah’ın oğlu olduğuna inanılmaktadır. Çocukların günahkar olduğuna inanılmasının yanı sıra insanların günahı da bulunmaktadır. Bu nedenle İsa haçta öldürülmektedir. Bu ölüm insanların günahlarının affedilmesi olarak da karşımıza çıkmaktadır. Hristiyanlık inançları içerisinde kişinin Allah’a dua edemeyeceği de bulunmaktadır. Ancak kişi papaza günahlarını affettirme eğiliminde bulunabilmektedir. Bu durum sonucunda papaz kişi için dua etmektedir.

Hristiyanlık içerisinde papa günahsız olarak kabul edilmektedir. Papa’nın yapmış olduğu tüm işler doğru olarak karşılanmaktadır. Bu nedenle papazın yaptığı her şey günahsız olarak karşımıza çıkmaktadır. Hristiyanlık dini yaşayan kişilere kilisenin vermiş olduğu emirler de bulunmaktadır. Kilise kişinin günahlarını itiraf ettirmekle yükümlü olduğuna inanılmaktadır. Bu günahların itiraf edilmesi sonucunda papazın günah çıkarması da bulunmaktadır. Hristiyanlık içerisinde yer alan kişilerin vaftiz yapması zorunlu olmaktadır. Vaftiz yapılmasını kilise insanlara zorunlu kılmaktadır. İnanca göre vaftiz bazı noktalar adına yapılmaktadır. Kutsal ruh, baba ve oğul adına kişilerin vaftiz yapması önemli olmaktadır. Bununla beraber nikahlar kilisede kıyılmaktadır. Kilise dışı kıyılan nikahlar geçersiz olmaktadır.

Hristiyanlık da İbadetler

Hristiyanlık ibadetleri farklı farklı karşımıza çıkmaktadır. Hristiyanlık içerisinde yıllık ibadetler bulunmaktadır. Bununla beraber aylık ibadetler de Hristiyanlık dini içerisinde yer almaktadır. Genel olarak dine göre günlük ibadetin bulunduğu da bilinmektedir. Kişinin yapacak olduğu ibadetler kilisede yapılması gerekmektedir. Kilisede yapılan ibadetlerin daha iyi olacağına inanılmaktadır. Kişi ibadetini hangi kilisede yapacaksa vaftiz de o kiliseye uygun yapılmaktadır. Kilise içerisinde belirli takvimler bulunmaktadır. Bu takvim içerisinde ibadetlerin ne zaman yapılacağı yazılmaktadır. Kişilerin takvim uyarınca hareket etmesi de önerilmektedir. Takvimde yazılan mesajlar ibadet günlerine uyulması zorunlu olmaktadır. Belirlenen günlerde yapılacak olan ibadetler oldukça önemli olmaktadır.

Hristiyanlık geleneği içerisinde ibadetlerin yapılış şekilleri de bulunmaktadır. Bu gelenek içerisinde yapılacak olan ibadetlerin toplu yapılması gerekmektedir. Toplu ibadetin yanı sıra bireysel ibadetler de bulunmaktadır. Bu ibadetler için dua ve ilahilerin önemi oldukça büyük olmaktadır. Kiliselerde toplu dualar da yapılmaktadır. Aynı zamanda kiliselerde toplu ilahiler de söylenmektedir. Kiliselerde ilahi ve dua metinleri de bulunmaktadır. Her kiliseye özgü dualar bulunmaktadır. Bununla beraber her kiliseye özgü ilahiler de bulunmaktadır. Hristiyanlık dininin ilk başlarında ibadetler gizli bir şekilde yapılmaktaydı. Fakat din toplum içerisinde yaygınlaştıkça ibadetler kiliselerde toplu yapılamaya başlanmıştır. Daha sonra gelenek olarak da kalmaktadır. Bazı kiliseler sabah ve akşam olarak günlük ibadetler yapmaktadır. Bazı mezheplerde bu durum söz konusu olmaktadır. Fakat bazı mezheplerde söz konusu olmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir