Abdulcebbar el Utaridi Kimdir? Hayatı ve Eserleri

El Utaridi İslam alimlerindendir. 793 senesinde Kufe’de doğduğu bilinen bu alimin hayatı hakkında maalesef ki ayrıntılı bilgiler bulunmamaktadır.

Ahmed bin Abdulcebbar el Utarihi Hayatı

Ahmed bin Abdulcebbar el Utaridi hayatı hakkında çok fazla bilgi bulunmaz. Bunun sebebinin ise çok eski zamanlarda yaşamış olmasından kaynaklandığı düşünülür.

El Utaridi’nin asıl adı Ahmed bin Abdulcebbar bin Muhammed bin Umeyr bin Utarid et-Temimi el Utaridi ‘dir. Fakat kısaca Ebu Bekir veya Ebu Ömer olarak bilinir. 793 senesinde Kufe’de doğan Ebi Ömer, aynı yerde, Kufe’de 886 senesinde vefat etmiştir.

Bağdat’ta usta alimlerden ve en önemli İslam tarihçisi sayılan İbn İshak’tan dersler almıştır. İslami ve siyasi tarihe ve savaşlara ilgi duymuştur. Dönemin en ünlü alimleriyle sohbet ortamlarında bir araya gelmiştir.

Ahmed bin Abdulcebbar Eserleri

Ahmed bin Abdulcebbar’ın rivayet ettiği hadisler, babasının alim dostlarıyla sohbet ettiği ortamda kulak misafiri olarak duyduğu hadislerdir. Duyduklarını sürekli yazıya geçirmiştir. Oluşturduğu bu kitap dışında Ahmed bin Abdulcebbar’ın bir eseri bulunmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir