Fadlullah Bin Ahmed El-Miheni Kimdir? Eserleri ve Hayatı

Fadlullah Bin Ahmed El-Miheni, büyük bir ermiştir, dini tebliğ ve görevlerini yerine getirmiş, ehl-i sünnet, sadık bir inancı olan büyük keramet sahibi muhterem bir zattır. Yaşadığı dönemleri ünü sınırların ötesini geçmiş, insanlar onu görmek ve nasihatlerini dinlemek için gelmişler ve kendisinden feyz almışlardır. Kendisi, Kur’anı bizzat Hz. Osman’dan ve Zeyd Bin Sabit’ten dinlemiş, büyük bir zat ve alim olan Ebû Abdirrahmân Abdullāh b. Habîb b. Rubeyyia es-Sülemî’nin meclisinde yer almış ve 440 (miladi 1048) yılında vefat etmiştir.

Fadullah Bin Ahmed El-Miheni, zamanın önde gelen alimlerinden ilim öğrenmiş ve hadis rivayet etmişlerdir. Zamanla kendisi de genç yaşta müdereslik yapmış, fıkıh ve usul konusunda iktidat yapmış olan İmâm-ül-Haremeyn Ebül Meâli el-Cüveynî, şafi alimleri arasında sayılan ve dönemin önemli şahsiyetlerinden birisi olan Kâsım Selmân bin Nasır el-Ensârî, ve daha pek çok önemli zatlardan bazıları kendisinden eğitim almış, ilim öğrenerek feyz almış ve hadis eğitimi almıştır.

Devrin ileri gelen muhaddislerinden olan ve daha genç yaşta dedesi İmam Kuşeyrî, anneannesi ve anneannesi Fâtıma bint Ebû Ali ed-Dekkāk gibi kişilerden ders almış, fıkıh alimlerinden birisi olan Abdülgafir, kaleme aldığı Siyak adlı eserinde kendisi için zamanın büyük bir şahsiyeti olduğu, önde gelen tasavvuf büyüklerinden olduğunu ve kerametlerini ve güzel ibadet ettiği gibi bilgileri yazmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir