Allah’ın dini İslam, emir ve yasaklar içeren kutsal bir şiirdir. Bu yasaklardan birisidir zina. Evli olmayan kadın ve erkek arasındaki cinsel ilişki yasaktır. Kuran, zinanın büyük bir günah olduğuna açıkça işaret etmekte ve peygamberlerimizin hadisleri bunu pekiştirmektedir. Açıkçası evlilik, toplumun en temel sistemidir ve bir düşmanlık eylemidir. Bu, evlilik sistemini sarsan bir günahtır. Ayrıca bu, kuşakların devam etmesini ve ortaya çıkmasını engelleme ve inancı yok etme eylemidir.
Zinanın Hayatımıza Etkisi
İslam, evliliği İslami bir yükümlülük ve dini bir yükümlülük olarak ortaya koyar ve aile ikametinin korunmasına büyük önem verir. Dinimiz Müslümanları bu konuda zarar görmemeleri konusunda uyarmakta ve olası tehlike, zarar ve kötülükleri önlemek için önlemler almaktadır. Herkes zinaya yol açan sebeplerden uzak durur ve ailenin evini mahveden zinaya karşı çıkar. İlk başta gözleriyle haramı göremez, hara’a uzanır, dilleriyle kötü sözler söylerler. Zina, bir aile kurma arzusunu azaltır veya geciktirir ve kökten yerleşik aile kurumlarını sarsar. Kadın ticaretini daha da ağırlaştıran ve toplumda fuhuşun artmasına neden olan kadınları malların ana kaynağı haline getirmektir. Ebeveynsiz çocukların doğmasına ve gelecekte çocukları mutsuz ve sorunlu olacaklara kapı açar. Zina edenle katil veya ailesi arasında tartışmalara yol açar. Frengi, bel soğukluğu ve AIDS gibi hastalıkların yaygın olarak yayılmasına neden olur. Zina eden kişinin ailesinin hayatını başka yerde geçirmesine neden olur. Zina kutsal bir yasaktır çünkü toplumu temelden sarsan ve yıkıma neden olan en büyük suçlardan biridir.
Zina Ne demektir?
Sosyal ahlaki anlayışa uymayan cinsel ilişki veya evlenmemiş kişiler arasında cinsel ilişki. “Zina” terimi, ilgili cinsel ilişkinin yasa dışı olduğu anlamına gelir; zina, insanlık tarihi boyunca çeşitli kültür ve dinlerde ceza gerektiren bir suç olarak görülmüştür. İbrahim dininde haram sayılır ve başlıca günahlardan biri olarak kabul edilir. Evlilik bağı olmayan mükellefler arasında, yani cezai ehliyete sahip erkekler ve kadınlar arasında gerçekleşen cinsel arzu ilişkisidir. İslam’a göre bu, ana kötülüklerden biri olarak kabul edilir. İslam’da davranış, sonuçlarına göre yargılanır. Bu durumda cinsel istek duyan birine bakmak, dokunmak, tutmak, öpmek, cinsel ilişkiye girmek gibi her türlü eylemde bulunmak yasaktır. Kuran’da zinanın yapılmaması gerektiğine, zinanın saf ve kötü sayıldığına dikkat çekilmiştir. Hz. Muhammed, kendi sözleriyle, “iffet ve inançlı bir kadına iftira etmek için zina”yı erkekleri yok eden yedi kötülükten biri olarak görüyordu. Kendisine Müslüman olmak için gelenlerin zina etmemek kaydıyla biatini kabul etti. İki ayette zina ve cinayet gibi ana suçlarda zina zikredilmektedir. Ayrıca başka bir ayette zina yapan kişiye, edenle yapan kişiyi dövmek için yüzme sopası kullanması emredilmiş ve zina yapan kişinin ancak zina yapanla veya müşrikle evlenebileceği vurgulanmıştır. İslamiyet’te, zina eden kadına zani denir.
Zina Haram Bir Davranış Mıdır?
Aileyi ve toplumu vakıftan kurtardığı için büyük bir bela ve suçtur, bu nedenle Kuran’da zina tavsiye olarak değil, kesinlikle yasaklanmıştır. Bu dünyada ve gelecekte zinanın cezalandırılacağı açıktır. Yüce Allah bir ayette Allah’a ibadet etmenin gücüne işaret etmiş ve bu günahı bu ayette değiştirerek zina suçunun ciddiyetini ortaya koymuştur. “Allah’tan başka tüm tanrılar onun tarafından haksız yere bir canı öldürmeye ve zina etmeye çağırılır, günahlarından dolayı cezalandırılır. Kıyamet gününde işkencesi çoğaldı, ancak işkencesi onu aşağıladı.” Bu bize zinanın ciddiyetini açıkça bir göstergesidir.